Naam van de Joker binnenkort niet langer een mysterie

Schrijver Geoff Johns en tekenaar Jason Fabok, ook wel bekend als het team dat werkt aan de DC comic Justice League, hebben tijdens WonderCon bekend gemaakt dat de volgende issue van Justice League, #50, de ware identiteit van de Joker zal bevatten. Wie zal het zijn?

Tijdens het DC Rebirth evenement op WonderCon in (de Comic Con in San Diego) heeft het team achter de Justice League serie bekend gemaakt dat in de volgende issue de naam en backstory van Batman’s grootste aartsvijand, de Joker, uitgelicht zal worden. Volgens het team zal de naam verrassend zijn voor het publiek, gezien er in #47 geimpliceerd wordt dat Batman de man achter de Joker kent. Batman neemt plaats in de Mobius Chair en stelt de alles-wetende machine de volgende vraag: “What’s the Joker’s true name?” 

justice league #47 joker name

De reactie van Batman; “No. That’s not possible.“, impliceert dat Bruce Wayne de gekke clown kent, en daarmee wij dus ook! Wie zou het kunnen zijn? Waarom reageert Batman op deze manier? Een aantal gissingen van fans: zou Joker de lang verloren broer of naamgenoot van Bruce Wayne kunnen zijn? Heet hij wellicht Joe Chill, zoals de moordenaar van Bruce’s ouders? Is het Bruce Wayne zelf? IS HET ALFRED? Of heeft hij helemaal geen naam, en hoorde Batman alleen The Joker in zijn rare magische stoel? Wat het ook mag zijn; het antwoord ondervinden we in #50 van Justice League, dat op 25 mei in de Verenigde Staten verschijnt.

Het is niet de eerste keer dat het achtergrondverhaal van de Joker in beeld wordt gebracht. De bekendste originstory van ‘s werelds meest geliefde schurk, Batman: The Killing Joke, van Alan Moore verscheen in 1988. De clown zelf vertelt: in de comic volgen we een naamloze, hardwerkende ingenieur die twee criminelen helpt met een roof. Het geld dat hij hiervoor krijgt wil hij gebruiken om zijn zwangere vrouw te ondersteunen, maar tijdens het plannen van de roof komt zij te overlijden. De criminelen dwingen de ingenieur echter om door te gaan met het plan en door een ongeluk komt de man in chemisch afval terecht, waardoor zijn huid permanent wit is, zijn lippen rood, zijn haar groen en zijn grijns altijd aan staat. Joker eindigt het verhaal echter met de beroemde uitspraak: “If I’m going to have a past, I prefer it to be multiple choice!”  

Niet iedereen is blij met de onthulling van de Joker. Fans beweren dat het juist de kracht van de supervillain is dat je niet weet wie of wat hij is. De mysterie van het personage houdt hem interessant en zorgt ervoor dat je geen sympathie voor hem of zijn acties zult hebben.

Of de onthulling van de identiteit van de Joker in mei bevredigend zal zijn, is nog maar de vraag. Tot dan wil ik jullie de vraag stellen: wat denken jullie dat de schrijvers met de onthulling gaan doen? Laat het weten in de reacties!

 

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek