PlayStation Neo GPU even krachtig als AMD RX 480

PlayStation Neo

Dat er een nieuwe krachtigere PlayStation 4 komt is al een tijd geleden bekend gemaakt door Sony. Hoe krachtig deze PlayStation Neo precies wordt, dat is nog afwachten. Wel zijn er weer nieuwe geruchten bij gekomen over de kracht van het apparaat.

De PlayStation Neo zou volgens geruchten even krachtig zijn op papier als een AMD RX 480 GPU. De website Digital Foundry had het volgende te zeggen:

It’s also worth noting that – clock-speeds and resultant TFLOPs aside – the specs for RX 480 are point-for-point a match for the GPU in Sony’s upcoming PlayStation Neo, all but confirming that the Sony mid-gen console refresh uses both Polaris technology and the new 14nm FinFET chip manufacturing process.

PlayStation Neo

GPU

We wisten al dat de GPU in de nieuwe Sony PlayStation Neo aardig krachtig zou gaan zijn, aangezien hij gebruik maakt van de Polaris Architecture. De RX 480 van AMD zou even goed zijn als de Nvidia GTX 980, die iets meer dan een jaar terug bij de beste kaarten op de markt hoorde. Dit betekent niet dat de console van Sony ontzettend duur hoeft te zijn. Het kan namelijk zo zijn, dat wanneer Sony in vele aantallen de kaarten koopt, er een grote korting komt op het bedrag. Hierdoor kan Sony op papier een hele mooie console op de markt brengen, waar toch een leuk prijskaartje aan zit.

Wanneer de PlayStation Neo precies komt is afwachten, maar de verwachting is dat deze krachtigere console nog dit jaar aan het publiek getoond gaat worden. Dit zou bijvoorbeeld op de Gamescom kunnen gebeuren of op Sony’s eigen evenement PlayStation Experience. De Neo gaat de PlayStation 4 die nu bij veel mensen op de plank staat niet vervangen. Het is enkel de krachtigere van de twee.

Zou jij een PlayStation Neo halen? Of houdt jij het vol met de PlayStation die je nu hebt? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek