Netflix verhoogt prijs voor bestaande gebruikers

Netflix, een van de bekendste streaming diensten in het land, gaat na meerdere keren de prijzen verhoogt te hebben voor nieuwe gebruikers nu ook de prijs verhogen voor bestaande gebruikers. De prijs van het abonnement “twee schermen met HD kwaliteit” wordt verhoogt met maar liefst 25 procent.

Netflix heeft besloten om de maandelijkse kosten voor bestaande gebruikers nu ook te verhogen van €7,99 per maand naar €9,99 per maand. Het gaat hier bij om het middelste pakket waarbij je Netflix op twee schermen tegelijk kunt kijken in HD kwaliteit. Het Standaard pakket wordt niet aangepast en blijft €7,99. Het duurste pakket waarbij je op vier schermen tegelijk kunt kijken in Ultra HD kwaliteit blijft €11,99 kosten.

De reden waarom Netflix ervoor heeft gekozen om bestaande gebruikers niet te belonen door de prijs laag te houden is zodat zij het aanbod series en films kunnen verhogen, ondanks het onverwachte succes van Netflix in Nederland. Er worden zo’n 17 miljoen bestaande gebruikers de dupe van deze verhoging.

Impacted members will be clearly notified by email and within the service so that they have time to decide which plan/price point works best for them.

-Netflix

Of we werkelijk door deze prijsverhoging een toename aan films en series mogen verwachten in de nabije toekomst is nog maar te zien, maar ik vrees dat we weinig tot geen verandering zullen merken ondanks de gestegen kosten.

Netflix duurder

Hoogstwaarschijnlijk wordt de prijs in mei van 2016 aangepast als we bovenstaande afbeelding mogen geloven.

Wat vinden jullie van deze prijsverhoging? Stimulerend voor bestaande gebruikers om door te blijven kijken via Netflix, of is dit alweer een reden voor mensen om illegaal te gaan downloaden? Wij zijn benieuwd naar jullie mening!

Hebben jullie een HD abonnement en blijven jullie ondanks de prijsstijging Netflix kijken, switchen jullie naar het SD abonnement om de kosten gelijk te houden, of zeggen jullie Netflix op?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek