New York onveilig maken in de Open Beta van The Division

The Division

Afgelopen weekend hebben we met z’n allen kunnen genieten van The Division. Alhoewel het slechts een Beta was, zat er meer dan genoeg content in het kleine stukje van New York om je het hele weekend bezig te houden. Dan hebben we het natuurlijk over de plek waar je zelfs je beste vrienden niet moet vertrouwen: de Dark Zone.

Ja want als ik één ding heb geleerd in deze Beta is dat zelfs de personen waarvan je denkt dat ze lief zijn, eigenlijk gigantische klootzakken zijn. De Dark Zone kun je dus eigenlijk vergelijken met elk groepsproject op de middelbare school. Er komt namelijk maar één conclusie uit rollen: ik haat andere mensen.

De Open Beta is eigenlijk niet heel anders dan de dat de gesloten Beta was, buiten een extra missie in de tech-wing. Daarnaast zaten er wel betere wapens en dergelijken in deze Beta waardoor je iemand zomaar met twee schoten om zeep kon helpen. HUH? Ja, in de Dark Zone is ergens een huisje waar een gast wapens verkoopt die letterlijk het dubbele aan DPS hebben dan de standaard wapens die je tegenkomt in de rest van het Beta. Deze wapens kosten je wel een rib uit je lijf. Zo werd er een geweer verkocht voor ongeveer 7000 DZ funds.

Buiten het kopen van mooie wapens kun je ze ook vinden, al is die kans natuurlijk heel klein. Verspreid over de gehele Dark Zone vind je kisten en kampen waar je loot kunt vinden. Meestal zijn deze kampen wel goed bewaakt door een aantal zware jongens, neem dus een paar goede vrienden mee als je hier levend uit wilt komen. Loot je een kist in zo’n kamp en vind je daar een supervet wapen? HOU DAN VOORAL JE MOND DICHT EN ZEG NIKS TEGEN JE VRIENDEN. Een simpel antwoord als: “oh leuk, weer een paar groene handschoenen.” voldoet altijd in deze situatie.

Voor sommige kisten heb je een sleutel nodig. Deze sleutels kun je krijgen door NPC’s te vermoorden in de Dark Zone. Ze zijn vrij zeldzaam dus pas op, je verliest er namelijk altijd een als je dood gaat. Ga je dood als rogue? Dan verlies je al je DZ keys. Je raadt het natuurlijk al: de kisten waar je een sleutel voor nodig hebt hebben de beste loot. Het is en blijft natuurlijk nog altijd RNG, dus de kans dat je troep krijgt is heel groot. Wel krijg je altijd 300 DZ funds van deze kisten.

Kisten in “contaminated area’s” hadden in de afgelopen Beta een DZ rank van minimaal 10 nodig om geopend te kunnen worden, dit kan allemaal veranderen wanneer de game uit wordt gebracht in maart. Je zal in de volledige game namelijk ook zuurstof verliezen in deze gebieden als jouw masker een te laag level heeft. Dit hadden ze in de Beta uitgesloten.

Verder heb ik me prima vermaakt in New York het afgelopen weekend. Hoe groot de verleiding ook is geweest ben ik niet een keer rogue gegaan zoals ik wel deed in de gesloten Beta en eindigde met -600 DZ funds. Helaas heb ik niet genoeg tijd gehad om 7000 funds te verzamelen voor een machtig wapen, dit zal helaas moeten wachten tot ik het volledige spel in handen heb.

Hebben jullie de Beta gespeeld? Hoe was jullie ervaring? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

8 Maart is het zo ver, dan verschijnt The Division voor Playstation 4, Xbox One en PC!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek