Next Car Game: Wreckfest

next car game wreckfest

Iedereen heeft wel eens zo een dag dat je geen zin hebt om braaf je rondjes te rijden op het circuit maar heb je zin om tegen alle regels van het racen in te gaan en er lekker op los te beuken. Dit kan nu met het spel Next Car Game: Wreckfest

Next Car Game: Wreckfest is afkomstig van de makers van onder andere de bekende Flat-Out spellen, Bugbear Entertainment, en is sinds januari 2014 als Early Access game beschikbaar binnen Steam. Bugbear Entertainment heeft vooral veel aandacht besteed aan de game engine en de physics van het spel. Deze zijn in een woord GE-WEL-DIG te noemen. Zoals de introductie van het artikel al doet vermoeden hoef je je bij deze race game niet aan de regeltjes te houden maar kun je er lekker op los beuken en krijg je zelfs punten als je je tegenstanders uit de race beukt. De ontwikkeling van het spel kwam een tijdje moeizaam vooruit maar hier hadden ze een goede reden voor, ze hebben een compleet nieuwe engine gemaakt die nu nog beter de physics van het spel tot hun recht laten komen. Nu deze nieuwe engine goed loopt komen er nu weer regelmatig kleine updates uit voor Next Car Game: Wreckfest en hebben ze ook weer wat nieuwe banen toegevoegd waar je met plezier op kunt Rondrijden of auto’s van de baan af beuken. In het begin was dit alleen nog maar alleen te spelen maar sinds een tijdje is het ook mogelijk om online tegen vrienden te spelen.Binnen het spel heb je verschillende modussen, onder andere een arena waarin je moet overleven en de auto’s van je tegenstanders kapot moet beuken, een figure of 8 baan waarbij je op de kruising met een perfecte timing een lekker beuk kunt verkopen aan je tegenstanders, en dan nog enkele tracks met on-road en off-road gedeeltes waarop je als eerste over de finish moet komen. De auto’s die in het spel naar voren komen kun je straks ook volledig aanpassen, van de motor tot en met de kleur verf op je auto alles is aan te passen. Op dit moment zijn er voornamelijk Amerikaanse auto’s in het spel te vinden maar ook enkele Europese auto’s sommige auto’s zijn groot en lomp andere weer zwak en snel het is dus ook een tactische keuze welke auto je doet kiezen voor welk type race je doet rijden.

Next Car Game: Wreckfest wordt ontwikkeld door Bugbear Entertainment, zij zijn onder andere verantwoordelijk voor de Flat-out en Ridge Racer spellen. Een releasedatum wanneer het spel af is is helaas nog niet bekend. Wat vinden jullie van Next Car Game: Wreckfest, laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek