Niantic komt met nieuwe ”nearby” feature

Pokemon Go

Gij klaagde, gij kwam en gij overwon: Niantic heeft de klachten omtrent het ”nearby”-systeem, in combinatie met de verwijdering van Pokévision, gehoord en introduceert in de volgende update een nieuwe feature in Pokémon GO, die het makkelijker moet maken om Pokémon te vinden.

De feature heet echter niet langer “nearby”, maar sightings. Ook toont het een nieuw design, namelijk Pokémon met grassprietjes erbij.

naintic new feature

Zoals vanouds zie je van Pokémon die je nog niet gezien hebt enkel een silhouet. De Pokémon die de trainer wel al kent zie je in zijn geheel.

”Sightings” neemt de functie van ”nearby” over en toont alle Pokémon die in de buurt te zien zijn. Deze keer zijn ze echter echt in de buurt en niet vijf steden verderop te vinden. Deze werden voorheen gemarkeerd als ”drie voetstapjes verderop”.

Nearby

“Sightings” vervangt weliswaar de oude “nearby”, maar de term “nearby” is nog niet helemaal uit de app verdwenen. Niantic gebruikt de term om Pokémon te laten zien die ergens in de buurt zich bevinden. Deze Pokémon zijn verderweg dan ”sightings” en zijn te vangen in de buurt van Pokéstops. Om het de trainer makkelijker te maken, toont de app vanaf nu ook een plaatje van de Pokéstop waar de Pokémon zou zitten. Yay!

niantic new feature

En om ons nóg meer te verwennen, laat de GPS tegenwoordig ook nog eens zien hoe je precies bij die Pokémon komt. Je weet nu hoe ver de Pokémon van je verwijderd is en welke kant je ongeveer op moet lopen. Ook dit neemt een aantal frustraties van spelers weg en verzacht de pijn van het offline gooien van Pokévision, de map die in real-time de locaties van Pokémon liet zien. De map is door Niantic offline gehaald omdat het de servers van de game zou overbelasten.

Of het systeem van ”nearby” en ”sightings” permanent in de app zal blijven, is nog maar de vraag. We zullen het moeten uittesten!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek