Niantic “verwijdert legendaries” uit Pokémon GO

niantic articundo

Verschillende users in Pokémon GO schenen een aantal legendary Pokémon in hun bezit te hebben. Echt of nep? Niantic zegt in ieder geval de Pokémon van hun accounts verwijderd te hebben.

De laatste controversie in de wereld van Pokémon GO spelers, is dat een aantal spelers naar verluid legendaries gevangen hadden. Het ging om de drie legendarische vogels, Articuno, Moltres en Zapdos. Een speler uit Ohio beweert namelijk Articuno in haar bezit te hebben. Niantic zegt echter de vogel verwijderd te hebben:

“We recently noticed that a few Legendary Pokémon got into a few accounts when they shouldn’t have. To preserve the game’s integrity and as a measure of fairness, we have rectified the situation and revoked the legendary Pokémon from the trainers’ accounts.”

Deze statement geeft ons meer vragen dan antwoorden. Hoe komt iemand aan deze legendaries?

“Articundo”

Kaitlyn Covey, een Pokémon GO speler uit Ohio, beweerde onlangs op haar Facebookpagina dat ze met Articuno een gym overgenomen had. Ze deelde hierbij een filmpje, waarin de Articuno in volle glorie te zien is. De video’s zijn via deze link (nog) te bekijken.

Covey deed hard haar best vol te houden dat de vangst legitiem was, ondanks dat nog niet eerder een speler een legendary (of een Ditto) gevangen had. Niets bleek echter minder waar. Eén van de “bewijzen” die Covey aanvoerde was een e-mail van Niantic, waarin zij haar een “Articundo” aanboden.

niantic articundo

Je zou echter wel denken dat de makers van Pokémon GO wisten dat het beest Articuno heet en niet Articundo. De filmpjes, in combinatie met de neppe e-mail, wijzen erop dat Covey een hack gebruikt had om de legendary te vangen. Niantic’s statement suggereert dat de vangst inderdaad fake was.

Hieronder kunnen jullie twee filmpjes bekijken van mensen die door middel van hacks de legendaries (en Ditto, die ondertussen door deze game een legendary geworden is) in hun bezit hadden. Waarschijnlijk heeft Covey de info uit de filmpjes gebruikt om haar “Articundo” gevangen.

Covey heeft nog niet gereageerd op de statement van Niantic. Ook is nog niet bekend hoe je dan wél legitiem een legendary kunt vangen in de game.

 

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek