Nieuw anti-cheat beleid voor Counter-Strike

anti-cheat counter-strike

Valve heeft een nieuw beleid aangenomen omtrent vals spelen in Counter-Strike. Spelers die hun telefoonnummer hebben opgegeven in Steam kunnen ook niet meer met andere accounts gaan spelen als ze op hun hoofdaccount hebben gecheat en daarvoor een VAC-ban of Game-ban hebben gekregen.

De maatregel hangt vast aan de twee-traps-verificatie van het bekende spelplatform Steam. Gebruikers moeten met deze verificatiemethode zowel op hun telefoon inloggen alsmede op hun computer.

Om hardnekkige cheaters aan te pakken, zal Valve de toegang tot het multiplayer gedeelte in Counter-Strike die verbonden zijn met het telefoonnummer dat bij het eerste main-account was opgegeven, gaan ontzeggen. Zo meldt Kotaku.

“If an account that has a phone number registered to it receives a VAC or Game ban, all other accounts that used the same phone number at the time of the infraction will also receive a ban. If the other accounts do not own the game they will still receive the ban and be unable to purchase the title on that account. The phone number on an account that receives a ban will be suspended for three months and cannot be applied to another account during that time. The cooldown duration for applying a phone number after a ban will increase each time a cooldown is applied.”anti-cheat counter-strike

Telefoonnummer

Telkens als een speler te maken krijgt met een VAC-ban of een Game-ban, wordt het telefoonnummer in een speciale database geregistreerd. Het telefoonnummer kan dan de eerste 3 maanden niet worden gebruikt, ook niet voor het aanmaken van een nieuw account om langs de ban te komen.

Des te vaker een speler in de fout gaat, des te langer het duurt voordat het telefoonnummer weer te gebruiken is. Ook wordt de BAN toegepast op accounts die Counter Strike niet geïnstalleerd hebben, maar wel met het telefoonnummer zijn geregistreerd.

Valve wil vooral de mensen aanpakken die constant van account wisselen als ze van de servers worden gegooid.

Echter zijn er ook een aantal potentiële nadelen. Zo hebben sceptische spelers op het feit gewezen dat de mobiele telefoon providers de neiging hebben om telefoonnummers opnieuw te gebruiken, maar dat je een nieuw telefoonnummer krijgt dat correspondeert met een verboden Counter-Strike account is eigenlijk astronomisch laag. Ook is het niet mogelijk om VOIP-nummers te gebruiken. Dit is eerder al tegengehouden.

Valve claimt dat zeker 95% van alle Steam gebruikers hun mobiele telefoon als twee-traps-verificatie methode heeft staan. Als deze cijfers kloppen zullen zo goed als zeker bijna alle hackers worden tegen gehouden door de man met de VAC-badge. Knipoog.

Echter is Valve hiermee in een vroeg stadium nu mee bezig, maar wat vinden jullie van deze maatregel? Laat een reactie achter in de comments-sectie en discussieer mee aan een veiliger en leuker Counter-Strike.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek