Nieuw content voor Sébastien Loeb Rally Evo

Milestone de ontwikkelaar van Sébastien Loeb Rally Evo heeft aangekondigd dat er twee nieuwe rally wagens op korte termijn zullen verschijnen. Het gaat hierbij om de “Renault-Alpine A110 1660 ” uit het rally seizoen 1972 en de “Ford RS200” uit het rally seizoen 1985.

Voor dat ik dieper in ga op de wagens en wat ze in het verleden allemaal voor elkaar hebben gekregen ga ik eerst mijn zorgen uiten voor dit spel.
Tot een paar jaar terug had je “de” Rally game namelijk Colin McRae Rally en stiekem ook Richard Burns Rally. Beide waren groot in de Rally sport en beide zijn helaas niet meer onder ons.
Colin McRae Rally is door Codemasters om zeep geholpen door het te veranderen in Dirt en vooral te focussen op de Show in plaats van het echte rally gevoel. Milestone probeert naar mijn mening het gat op te vullen door een Rally game uit te brengen waar je met de beste Rally wagens van het heden en het verleden kunt rijden. Echter maken ze de fout door hier de naam Sébastien Loeb aan te verbinden. Hij is inderdaad vaak kampioen geworden, maar wel in zeer magere jaren waar eigenlijk geen concurrentie of tegenstand was. Jullie weten wel waar ik nu naar toe wil.

Waar ik dan wel weer enthousiast van wordt zijn de gekozen auto’s als nieuw content.

RENAULT-ALPINE A110 1600 (1973)
De Renault Alpine A110 werd ontwikkeld eind jaren 60 ter vervanging van de verouderde maar succesvolle A108. In vergelijking was de A110 een wereld van verschil zowel op Mechanisch vlak als op Motorisch vlak. Het uiterlijk was voor een groot gedeelte gelijk aan de oude A108. De aller eerste versie kwam met dezelfde motor configuratie als de Renault R8 deze motor had een inhoud van 950cc en 50 pk, wat toch voldoende was om 160 km/u te halen. In 1973 / 1974 toen de A110 1600 arriveerde, Group 4 ,  had de Alpine een topsnelheid van 238 km/u met maar een gewicht van 730 kg. De auto behaalde in de rally sport uitmuntende resultaten zoals de eerste plaats in het constructeurs-kampioenschap van 1972. Een ook de nodige overwinningen in de Monte Carlo Rally, Rally van Portugal, Marokko, Griekenland, Italië en de mooiste race van dat jaar de Rally race op Corsica.
Renault-Alpine_A110_01

En de volgende:

FORD RS200 (1985)
In de jaren 80 was de Rally Sport booming en niets was te geks , Rally Wagens reden op een gegeven moment met 400 tot 600 pk onder de motorkap, toch goed voor 230+ km/u over smalle wegen tijdens rally stages waar duizenden mensen dan ook nog eens langs de kant stonden te kijken. In 1981 kwam Ford Motorsport met een concept car om in Group B, dat op dat moment de top van de rally sport was mee te strijden om de overwinningen. Hun eerste poging met de Escort RS 1700T werd min of meer een mislukking door vele mankementen die zich aan de auto bevonden. In 1984 kwamen ze op de proppen met de Ford RS200. De wagen had vierwielaandrijving en een 1803cc motor goed voor ruim 460 pk. Het bijzondere aan deze wagen was dat het bij elk wiel 2 schokdempers had, wat weer de perfecte wegligging met racen tot stand bracht. Het team ging zelfs zover dat F1 ingenieurs betrokken werden in het ontwikkelingsproces van deze Rally auto. Ondanks dat dit een monster van een Rally wagen was, wist het team maar 1 podium plaats te behalen.
Ford_RS_200_02

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek