Nieuw gebruikersrecord voor Steam

Steam

Omdat we bijna allemaal hardcore PC gamers zijn ga ik even wat delen met jullie waar jullie waarschijnlijk allemaal mede voor gezorgd hebben. Steam geeft namelijk een nieuw gebruikersrecord binnengehaald om vooral de concurrent Origin, GOG en Uplay even onder de neus te wrijven. Ook al weet iedereen dat Steam superieur is onder de PC Platformen.

Gisteren, 3 januari 2016 had Steam namelijk 12,3 miljoen gebruikers tegelijkertijd. Dit overtreft het vorige record: 10,7 miljoen, die werd gemeten afgelopen oktober. De reden voor deze aantallen hebben zeer waarschijnlijk met de feestdagen te maken. Scholieren en studenten hebben vakantie, veel mensen nemen verlof, de drukke feestdagen zijn voorbij, eindelijk tijd om de games te spelen die twee weken geleden nog onder de kerstboom lagen!

Steam users

Natuurlijk waren wij gisteren ook allemaal online op Steam, dit werd dus mede mogelijk gemaakt door jullie! Iets waar je trots op kunt zijn? Misschien niet, maar wel leuk om te weten, toch? Steam heeft onlangs meer dan 125 miljoen geregistreerde gebruikers en meer dan 6000 games beschikbaar in de Steam-store. De grootste games die via Steam gespeeld worden zijn Dota 2, Counter-Strike: Gobal Offensive, Fallout 4 en Grand Theft Auto V.

Steam's top games

Een heel verrassend lijstje is het niet echt als je het mij vraagt, wel opmerkelijk dat er nog steeds 60.000 mensen dagelijks Skyrim spelen terwijl de game al ruim vier jaar oud is. Kunnen mods een game dan zo lang in leven houden? Betekend dit dat we over vier jaar Fallout 4 ook nog steeds in de top 10 mogen verwachten? Wat denken jullie?

Wat vinden jullie van deze top 10 Steam games? Hoort het lijstje er zo uit te zien, of horen er toch nog een aantal andere titels in de top 10 terecht? Welk Platform gebruik jij het meest om jouw PC games op te spelen? Steam, of heb je toch een voorkeur naar een ander platform?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek