Nieuwe AMD driver geeft boost aan PUBG, Fortnite en Kingdom Come

AMD Radeon RX VEGA 64

AMD brengt een nieuwe versie van hun Radeon Adrenalin Software Suite uit. Deze 18.2.2 update komt met een boost voor bepaalde populaire PC games. Twee van de grootste royale titles, PUBG en Fortnite, zal samen met games als Kingdom Come: Deliverance de performance boost ontvangen.

Door deze support zullen framerates hoger zijn en zo zal ook de algehele performance ijzersterk staan. De benchmarks die getest werden bij AMD runde op een: I7-7700K (4.2GHz) met 16GB DDR4-3000 RAM, Windows 10 64bit en deze kreeg verschillende grafische kaarten erin geduwd. De kaarten bestonden uit de RX 580, RX Vega 56 en een aantal lagere modellen. Deze benchmarks zijn naast die van de 18.2.2 versie gelegd en een verschil werd al snel gezien.

Fortnite AMD Driver

Fortnite

Deze populaire battle royale titel krijgt een lichtelijke boost. De game was al een stuk beter geoptimaliseerd voor op de PC dan de grootste concurrent: PUBG. De nieuwe driver laat een boost van 3% in zijn geheel zien op de RX Vega 56 (1440p). Als we kijken naar de RX 580 (of lager), dan was dit bij elke kaart zo’n 6% verschil. Dit is een verschil van 4 frames-per-second.

PUBG

Als we kijken naar deze titel, dan weten we dat hij niet altijd even goed geoptimaliseerd is geweest. De officiële launch patch veranderde dit gelukkig ten goede. De nieuwe driver update laat op de Vega een verschil van 5% zien (ongeveer 4FPS) en op de RX 580 een verschil van 7% (6FPS). Dit zijn wederom best flinke verschillen voor een simpele update van drivers.

Kingdom Come: Deliverance

De RX Vega zal bij deze nieuwr titel ongeveer 3% snellere performance hebben. Op de ultra settings is dit een verschil van 1.3 FPS, wat niet veel lijkt, maar de titel is van dit jaar. Met de RX 580 gaan we met een boost van 4% er ongeveer 2 FPS op vooruit.

Gebruik jij AMD? Zo ja, wat vind jij van deze update? Laat het ons weten!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek