Nieuwe Battletoads game bevestigd voor Xbox One

Battletoads Xbox One

Tijdens de E3 krijgen we een hoop nieuwe aankondigingen. Sommige zagen we al aankomen, enkele anderen zijn geheel onverwacht. Zo ook een nieuwe Battletoads game. Tijdens de Xbox briefing werd bekend dat er een nieuwe Battletoads aankomt. Naast een teaser trailer is nog weinig bekend.

Zo werd ook geen gameplay getoond. Wat we wel weten, is dat de game gebruik zal maken van 2.5D graphics en een three-player couch co-op mode zal krijgen. Alle art die in de game voorkomt is handgetekend volgens de aankondigings trailer.

De Battletoads game heeft vooralsnog geen titel. De game verschijnt dan ook pas in 2019, waarschijnlijk voor Xbox One en PC. Er gaan al jaren geruchten rond over een nieuwe Battletoads game. Zo werd in 2014 een nieuwe trademark geregistreerd.

Battletoads Xbox One

De game werd ontwikkeld door Rare, het zelfde bedrijf achter Donkey Kong Country, Golden Eye en de wat recentere Sea of Thieves. Het is inkiddels ook al meer dan 20 jaar geleden dat de eerste game uitkwam. Battletoads was een beat-em-up game die als eerste op de NES verscheen in 1991. Rare bracht een port van de game uit op de Game Boy in 1993.

Het doel van de speler in de originele game was het verslaan van de Dark Queen op haar planeet om zo ontvoerde partners, Pimple en Princess Angelica, te redden.

Een mogelijke sequel of remake was in de maak voor de Game Boy Advance. Deze werd uiteindelijk geannuleerd. Phil Spencer, medewerker van het Xbox team, maakte duidelijk hoe dol hij op de game is. Spencer maakte in januari 2015 dan ook een optreden in een Battletoads t-shirt. Dit kwam enkele dagen na de melding dat de game uiteindelijk wel weer terug zou keren.

De Battletoads maakten een verschijning als een bonus boss encounter in de Xbox One en PC versies van Shovel Knight. Fans kunnen zich verheugen op de terugkeer van de game.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek