Nieuwe Beyond Good and Evil in de maak?

beyond good and evil jade

Ubisoft heeft op 1 april een nieuwe trademark voor de actie-adventure game Beyond Good and Evil aangevraagd, zo hebben de reporters van Dualshockers ontdekt. De nieuwe geregistreerde trademark zou kunnen wijzen op een remaster van het origineel of een vervolg.

Beyond Good and Evil 2 werd ruim acht jaar geleden aangekondigd, maar er is sindsdien niets meer van vernomen. De titel is echter niet gecancelled, want ook daar is geen officieel bericht over geweest. In 2014 zei een woordvoerder van Ubisoft:

“In many ways, Beyond Good and Evil is an inimitable game–it appeals to all generations of gamers and is an inspiration behind many of Ubisoft Montpellier’s past and future games. It’s still far too early to give many details about this new title.”

De quote wijst erop dat Ubisoft de game nog niet opgegeven heeft en dat er in ieder geval twee jaar terug nog aan gewerkt is. Er is nog niets bekend over de titel, zelfs niet op welke console hij zal verschijnen. Deel 1 verscheen in 2003 op PS2, Xbox en PC. Er gaan echter geruchten rond dat Nintendo Beyond Good and Evil 2 zou financieren als exclusive voor hun “Nintendo NX”.

De trademark kan echter ook wijzen op een remaster of een andere game uit de Beyond Good and Evil serie. Op onderstaande screen is te zien dat de titel geregistreerd staat onder 9, 16, 25, 28 en 41. 9 verwijst naar gaming software en 41 naar online gaming software, dus leaderboards of multiplayer. De andere classificaties verwijzen naar producten die niet direct game gerelateerd zijn. Dit kan echter betekenen dat Ubisoft van plan is om merchandise van de game uit te brengen. Zo verwijst 16 naar papieren producten, waarbij je kunt denken aan posters. 25 verwijst naar kleding, waarbij je kunt denken aan t-shirts. 28 verwijst tot slot naar speelgoed, dus wellicht komen er ook figurines van de game op de markt.

beyond good and evil trademark 2016

Hoewel dit goed nieuws lijkt voor de vele fans van de IP, betekent dit nog niet dat de game daadwerkelijk gauw zal uitkomen. Dit kan ook een manier van Ubisoft zijn om te IP te beschermen, zodat niemand deze overneemt. Het verleden heeft ons echter geleerd dat trademark registraties in meeste gevallen leiden tot aankondigingen van releasedates van games.

Wat denk jij dat er zal gebeuren met de franchise? Komt Beyond Good and Evil 2 dan eindelijk echt uit? laat het weten in de comments!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek