Dark Souls III launchtrailer betoverend

dark souls III

De zeer geliefde – en frustrerende – RPG Dark Souls III is sinds gisteren al speelbaar in thuisland Japan. In het westen zal echter gewacht moeten worden tot 12 april. Tot het zover is, zullen we het moeten doen met screens, trailers en streams vanuit Japan…

Het is echter niet allemaal rozengeur en manenschijn in het land van de rijzende zon, gezien Namco Bandai in een statement heeft beweerd dat de game eigenlijk nog lang niet klaar was om uitgebracht te worden en dat een patch pas mogelijk is na de wereldwijde release. Het grootste probleem met de game zou zijn dat het op sommige momenten niet eens de 30 fps haalt. Mocht je dus al stiekem de game via VPN´s of andere omwegen op je console hebben staan, wees dan bij deze gewaarschuwd!

Wanneer we de launchtrailer aanschouwen, zijn we alle problemen en framerate issues alweer vergeten, want wat ziet de game er bruut uit! Bekijk de trailer hieronder (beware of spoilers!):

De trailer toont nieuwe bosses en omgevingen die zowel betoverend als kippenvel veroorzakend zijn.

De game zal qua gameplay en design in het directe verlengde liggen van voorganger Dark Souls II. Er zijn echter een aantal nieuwe elementen, zoals de nieuwe combat feature ´ready stance´. Dit zijn special abilities waarmee je meer schade kan aanrichten dan met reguliere aanvallen. Ook de ´magic meter´ keert terug. Deze kennen we van Demon´s Souls, maar was in de twee Dark Souls games niet aanwezig. Voor de rest legt de game meer nadruk op role-playing en zijn de maps kleiner dan in voorgaande Souls games. De levels zijn echter veel groter en onderling met elkaar verbonden. Er is dus niet maar één manier om van level A naar level B te komen, maar een hele hoop manieren.

Over een paar weekjes kunnen ook wij eindelijk aan de slag met deze wereldtitel. De Worst heeft er in ieder geval al heel veel zin in!

Dark Souls III verschijnt vanaf 12 april in het Westen op PC, Xbox One en PS4.

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek