Nieuwe Fallout game aangekondigd, wat weten we ervan?

Fallout 76 Bethesda

Gisteren omstreeks 16.00 werd het lange wachten bij de live streams van Bethesda beloond. We kregen een teaser trailer te zien van een nieuwe Fallout game: Fallout 76. Maar wat kunnen we van deze game verwachten? Welke geruchten zijn er? Iniedergeval komende E3 beloofd nu al veel goeds.

De trailer begint met een heerlijke nummer van John Denver met Take Me Home, Country Roads. Dit nummer komt uit een pipboy waar we ook de datum zien: 27 oktober 2102. Dit is 20 jaar na de nucleaire oorlog. We worden meegenomen door een woonappartement in de vault 76. Alles ziet er nog in goede staat uit. We komen daarna uit in de gemeenschappelijke zaal. Hier is feest geweest omtrent de “Reclamation day”. Uit de lore van de vorige fall out games lezen we over deze vault, dat die gepland staat om 20 jaar na de oorlog open te gaan. Wellicht is dat wat daar gevierd werd.

Fallout76-Vault

De trailer eindigt met de woorden: “In vault 76 is where the future begins.” Dit geeft enigsinds weg dat we iniedergeval de vault gaan verlaten. Dit redelijk vroeg na de oorlog, ten opzichte van de andere Fallout games. Vault 76 staat in de lore van de game bekend als de trots van alle vaults. Het gaat om een “control” vault. Dit houdt in dat er geen rare experimenten werden uitgevoerd op de inwoners. Daarnaast zou het één van de eerste vaults zijn die open gaat. Als we hier vanuit gaan dan zou de setting een intense ervaring worden. Stel je de Fallout wereld voor, maar dan zonder dat het de tijd heeft gehad om zich enig sinds te herstellen. Het overleven staat dan nog meer in het thema. De hulp middelen zullen aanzienlijk minder zijn, en het eten en drinken zou nog erger besmet zijn.

Fallout76-Dweller

De website Kotaku.com meldt dat ze hebben gehoord dat het om een online multiplayer game gaat. Vele andere hebben dit nieuws overgenomen en komen met diverse mogelijke opties. Want wat voor soort online game mogen we dan verwachten? In de trent van Elder Scrolls een MMO of een online survival game? Of kan je samen met vrienden het online spelen net zoals Destiny? Of deze geruchten waar zijn krijgen we op de komende E3 wellicht antwoord op.

Na het zien van deze trailer zijn wij in ieder geval nog meer hyped voor zowel de game als de E3. Zondag 10 juni om 03.30 geeft Bethesda zijn showcase op de E3.

Fallout76-TV

 

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek