Nieuwe Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia naar 3DS in mei

Fire Emblem valentia

Tijdens de Fire Emblem gefocuste Nintendo Direct werd door een verassing duidelijk dat er een nieuwe game binnen de serie komt op de 3DS. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia lijkt geïnspireerd te zijn door Fire Emblem Gaiden. Misschien zelfs een remake op grotere schaal.

Gaiden was de tweede game in de serie maar kreeg buiten Japan geen release. De game bevatte een aantal unieke elementen die Nintendo hoopt op een of andere wijze weer te introduceren. Daar horen onder andere een world map bij en een aantal 3D areas die verkend kunnen worden. De combat lijkt echter wederom op Awakening en Fates te lijken. De character progression wordt daarbij beschreven als flexibel.

De nieuwe Fire Emblem game komt vlak na Fates, die vorig jaar uitkwam. Daarnaast is het verrassend hoe snel de nieuwe game uitkomt. Dat gaat namelijk 19 mei worden. Daarnaast komt er een two pack Amiibo figuurtjes uit met de twee hoofdrolspelers van de game, Alm en Celica. Deze zal op release van de game verschijnen. Tijdens de direct verscheen er al een trailer.

Gaiden gaf vorm aan de unieke stijl van de serie. Shadows of Valentia gaat daarmee verder. Het lijkt dan ook verder op de historie van Gaiden in te gaan. Het draait vooral om de goden Duma en Mila. Duma geloofde in een harde stijl van regeren gebaseerd op kracht. Mila leek de meer sympathieke kant op te gaan. Dit zorgde er voor dat er twee verschillende koninkrijken kwamen. Duma nam bezit van het noorden en Mila van het zuiden. Het ene koninkrijk werd genadeloos en sterk, de ander groeide hard maar verwende de inwoners. De game bevat twee hoofdrolspelers (Alm en Cecila) die samen met anderen zullen strijden in de oorlog die Valentia heeft verdeeld. De game bevat free roaming dungeons waarin het wemelt van allerlei verschillende vijanden. De game belooft alles te zijn wat Gaiden zo uniek maakte. Het zal klassieke Fire Emblem gameplay met een twist worden.

Naast de 3DS titel verschijnen er natuurlijk ook nog in de loop van het jaar twee Fire Emblem games op de Nintendo Switch. Een mainline project is nog in ontwikkeling. Deze zal waarschijnlijk volgend jaar verschijnen.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek