Nieuwe Game Awards video hint naar aankondigingen

De Game Awards naderen (7 December). Dat brengt een hoop hype mee. Niet alleen omdat een aantal games benoemd tot beste van het jaar zullen worden, maar ook omdat we vooruitzicht krijgen op een aantal nieuwe games.

De Facebook page van The Game Awards heeft recent een nieuwe video geplaatst waarin wordt besproken hoe de selectie van aankondigingen wordt gemaakt en hoe deze gepresenteerd zullen worden aan het publiek. De video bevat echter een hoop teasers.

Als eerste videobeelden van een whiteboard met daarop de layout van elke minuut van de ceremonie. De namen van de games zelf worden natuurlijk niet genoemd. Geoff Keighley bevestigde echter dat de Game Awards dit jaar meer premieres vrij zal geven dan ooit tevoren. De teller zou op dit moment op twaalf reveals staan. Dit kan echter nog veranderen. Het zouden er meer, maar ook zomaar minder kunnen zijn.

Game Awards aankondigingen

De Game Awards zijn al langere tijd een groot podium voor aankondigingen van nieuwe games of het tonen van nieuwe beelden. Games als The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Death Stranding en Mass Effect: Andromeda hebben allemaal een indrukwekkende aanwezigheid gehad in de show van afgelopen jaren. Vandaar dat er dit jaar ook weer veel verwacht mag worden. Het zou dus ook zomaar kunnen dat Death Stranding wat meer van zich laat zien. Dit vooral gezien recent bekend werd dat Death Stranding op schema ligt, speelbaar is en dat alle motion capture scenes opgenomen zijn.

Kojima vertelde dat de game in de “details” phase zit. De core engine zal dus nagenoeg af zijn. Kojima blijft echter bezig met nieuwe details en features om toe te voegen. Kojima was het eens met de uitspraak dat de game een duistere action adventure game in een nabije (of alternate) toekomst zal zijn. De game zal “ecologische touches” krijgen. Kojima legt uit dat veel games focussen op het doden van vijanden met standaard wapens. In Death Stranding zullen spelers creatief kunnen zijn met de items die ze vinden.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek