Nieuwe God of War PS4 bereikt mijlpaal

Het is erg stil geweest rondom de God of War franchise. Dat wil niet zeggen dat er iets mis is. Tijdens de E3 afgelopen jaar werd een nieuwe God of War voor de PS4 aangekondigd. Op de PlayStation Experience werd dan ook weer niets van de game getoond. Toch zegt director Cory Barlog dat een mijlpaal is bereikt. 

Een bezorgde Twitter gebruiker drukte uit klaar te zijn met wachten en de hoop op nieuws te hebben opgegeven. Cory Barlog reageerde door te zeggen dat de game een mijlpaal heeft bereik. De game blijkt van begin tot eind speelbaar te zijn. Dat geld voor één versie.

Het team achter de game blijkt dan ook net klaar te zijn met hun eerste playthrough. Veel Twitter gebruikers maakten grappen dat de game misschien wel alleen om het jagen (zoals we in de trailer zagen) draait. Dat is dus niet zo. Barlog belooft dan ook mooie dingen te kunnen tonen wanneer de studio zo ver is. Het ontbreken van de game op de PlayStation Experience moet daarmee goed gemaakt worden.

De nieuwe game blijkt beïnvloed te zijn door de afgelaste Star Wars TV serie. De God of War game moet dan ook een diverser emotioneel palette bieden. Het is de bedoeling dat spelers Kratos serieus nemen. De nieuwe game speelt zich af na de gebeurtenissen van het derde deel. Er blijkt, ondanks dat dit gezegd werd, geen open world te komen. Ook de originele Kratos voice actor zal ontbreken. Stargate SG-1 acteur Christopher Judge zal deze rol overnemen.

God of War PS4

De game zal om Kratos en zijn zoon, Charlie, draaien. De twee jagen hun weg door een besneeuwd bos. In de trailer was al te zien dat de twee het opnemen tegen een titan. Tijdens de gameplay video was te zien dat de speler kort Charlie bestuurt. Daarnaast werden enkele RPG achtige elementen getoond waaronder Archery en Knowledge points. Ook een Spartan Rage ability was te zien.

 

Ook multiplayer zal ontbreken. Een release date voor de game is nog niet aangekondigd.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek