Nieuwe Grand Theft Auto voor iPhone!

Liberty City Stories

Ben jij een echte Grand Theft Auto liefhebber en kan je de games zelfs niet met rust laten als je niet achter je pc of console zit? Goed nieuws! Grand Theft Auto: Liberty City Stories is namelijk nu verkrijgbaar voor jouw iPhone en binnenkort ook Android en Amazon apparaten. Weer een extra reden om de trein te pakken in plaats van de auto.

Gamen op je smartphone is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Het begon allemaal bij het simpele Snake spelletje op die oude krengen.. “Mama, mag ik even je telefoon lenen om een spelletje te doen?” Was een van de normaalste vragen zo’n 15 jaar geleden wanneer je verplicht mee moest naar de verjaardag van je overgroot-tante ofzo. Tegenwoordig hebben we, dankzij onze grote vriend technologie, kleine, maar krachtige apparaatjes die het mogelijk maken om jouw game verslaving gewoon mee de weg op te nemen.

Vandaar dat Rockstar nu besloten heeft om alweer de vijfde Grand Theft Auto aan te bieden voor de iPhone! De game werd voor het eerst uitgebracht op de Playstation Portable in 2005. Later verscheen deze ook voor de Playstation 2 en nu, 10 jaar na de release, op de iPhone en binnenkort ook op andere smartphones. De game kost €6,99.

Echter is het spel niet 100% identiek aan de Playstation versie, er zijn namelijk een aantal aanpassingen gedaan die noodzakelijk waren zodat de game optimaal was om op een smartphone te spelen, zo is de game geoptimaliseerd voor touch-based gaming, door een geupdate analoge sturing en een opnieuw uitgebalanceerde bediening. Verder ziet het er grafisch misschien ook iets beter uit omdat er nu real time belichting en schaduwen aanwezig zijn en geupgrade textures, artwork en een grotere draw distance. Verder zal de game cross-platform cloud saves aanbieden via Social-Club. Je kan dus lekker op je iPad verder gaan daar waar je bent gestopt op je iPhone!

Grand theft Auto: Liberty City Stories is nu beschikbaar in de iOS Appstore voor €6,99, Android en Amazon releasedates zijn nog niet bekend.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek