Nieuwe hint voor Pokémon op de Nintendo Switch

Pokémon Nintendo Switch

Er zijn al enkele geruchten naar buiten gekomen voor een mogelijke Pokémon game voor de Nintendo Switch. Vorig jaar werd door Gamestop Pokémon Stars gevonden, de Switch versie van Sun en Moon. Vandaag verschijnt er een nieuwe hint. Game Freak zoekt namelijk naar designers voor een console game.

Game Freak is op zoek naar 3D CG designers voor een console game. Op het eerste gezicht zou dit van alles kunnen betekenen. Game Freak is namelijk wel het meest bekend van de Pokémon games, maar heeft ook andere titels gemaakt. Er staan echter in de vacature een aantal hints die toch wel het idee geven dat het hier om een Pokémon game zal gaan. De originele vacature is hier te vinden en deze is vertaald door Siliconera.

Uit de vertaling van Siliconera blijkt dat de vacature een aantal zinnen bevat die naar Pokémon lijken te verwijzen. Game Freak laat in hun vacature namelijk niet weten om welke game het gaat. Het enige wat over de game gezegd wordt, is dat het om een wereldwijde populaire RPG gaat en dat iedereen de game wel kent. Andere games die Game Freak ontwikkeld heeft, zijn lang niet zo bekend als Pokémon en dus moet het hier wel over Pokémon gaan.

Stars of generatie 8?

We kunnen echter nog steeds niks met zekerheid zeggen. De kans dat het om een Pokémon game gaat lijkt heel groot. Maar zelfs als dit klopt weten we nog niet veel meer. Wordt het inderdaad Stars? Dit lijkt onwaarschijnlijk omdat de vacature nu pas uitgebracht is en de game dan waarschijnlijk niet dit jaar zal uitkomen. Het zou hier dus ook over de 8e generatie kunnen gaan of over de remake van Diamond en Pearl. We zullen dus moeten wachten op meer concrete informatie vanuit Game Freak, maar het idee van een Pokémon game op de Nintendo Switch zal voor veel mensen als muziek in de oren klinken!

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek