Nieuwe Horizon: Zero Dawn trailer onthult nieuwe enemies

Horizon Zero Dawn trailer

Sony heeft een nieuwe cinematic trailer voor de aankomende Playstation 4 game Horizon: Zero Dawn onthuld. De video laat enkele van hoofdpersoon Aloy haar vrienden zien. Daarnaast worden enkele story elements geteased. De trailer maakt niet veel duidelijk maar roept juist bewust nieuwe vragen op.

Veel van de game blijft een mysterie. Dat blijkt dan ook de bedoeling te zijn. Al eerder werd duidelijk dat Guerrilla bewust informatie achterhoud omdat ze graag willen dat de speler zelf gemotiveerd raakt om de vele geheimen in de wereld van Horizon: Zero Dawn te onthullen. De nieuwe trailer laat ook een aantal gemaskerde krijgers zien. Wie dit zijn is dan ook weer niet duidelijk.

De game belooft veel voor mensen die graag alle audio of text logs in een game verzamelen. Het is dan ook de bedoeling dat spelers die graag een game met veel verhaal, achtergrond en diepte hebben. Lead writer John Gonzaler denkt dat spelers aangenaam verrast zullen zijn door wat de studio heeft voorbereid. De RPG eigenschappen van de game worden echter niet heel diep. Het blijft voornamelijk een actie game. Dit om te voorkomen dat spelers in de war raken.

Naast de story elements laat Aloy wederom enkele van haar unieke krachten zien. Aloy kan namelijk sommige van de robot dinosaurussen beheersen door middel van deze krachten.

Recent werd duidelijk dat de UK release date voor de game weer gewijzigd is. Deze keer naar 3 maart. In de VS komt de game op 28 februari op de Playstation 4 uit. Deze datum lijkt niet te zijn veranderd. Het was eigenlijk de bedoeling dat Horizon: Zero Dawn in 2016 uitkwam. Sony kondigde echter een wijziging in de release aan waardoor de game in 2017 verschijnt. Developer Guerrilla Games maakte duidelijk dat de extra tijd nodig was om de ambities van de developer volledig uit te werken.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek