Nieuwe Metal Gear Solid

Konami

Nu Kojima weg is bij Konami betekend dit ook dat hij afstand moest nemen van de games die hij groot heeft gemaakt. Metal Gear Solid is hier wel het grootste voorbeeld van. Jaren heeft doorgebracht met deze game. Konami heeft echter nu hij weg is hele andere plannen voor deze serie.

Konami heeft namelijk aangekondigd dat er namelijk een pachinko machine komt gebasseerd op deze serie. Met deze aankondiging betekend het dus dat Konami deze serie buiten gaming heeft gebracht. Er is ook een trailer gemaakt voor het product:

Hier is te zien dat verschillende scenes uit eerdere games wat zijn opgepoetst en mooier zijn gemaakt. Iets dat wij natuurlijk allemaal liever in een volgende Metal Gear Solid games zouden willen zien. Deze gokmachines zijn ontzettend populair in Japan en wanneer je deze systemen koppeld aan een krachtige serie, heb je altijd wel een voltreffer.

Konami heeft dit jaar nog niet erg veel spellen in de maak. Ook heeft het bedrijf nog niet aangekondigd of het aanwezig gaat zijn op de E3 van dit jaar. Het zou zelfs zo maar kunnen dat Konami enkel Pro Evolution Soccer naar ons brengt. Konami is met het verlies van Kojima natuurlijk een groot deel kwijtgeraakt. Het bedrijf maakte eerder al duidelijk dat zij zich niet enkel en alleen nog maar gaan richten op de gaming industrie maar ook naar andere, gezondere, takken gaan kijken waar zij hun entertainment onder kunnen brengen. Ondertussen ligt het bedrijf de laatste maanden onder vuur door de gebeurtenissen met Kojima. Gamers hebben het vertrouwen eigenlijk al een beetje opgegeven in het bedrijf dat ooit zulke fantastische spellen maakte. Het is aan Konami om te bewijzen dat zij ook zonder Kojima nog genoeg in zich heeft om goeie games de industrie in te sturen.

Wat vindt jij van Konami tegenwoordig? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek