Nieuwe Nvidia driver crasht PC

Nvidia

Wanneer je op de consoles speelt heb je er eigenlijk geen omkijken naar, maar wanneer je op de computer bezig bent is het altijd wel fijn om te weten dat je de laatste drivers van je hardware hebt waardoor je helemaal bij bent. De laatste driver van Nvidia kun je misschien beter nog even niet installeren, aangezien deze voor een aantal problemen lijkt te zorgen op verschillende computers.

Nvidia 364.47 is de driver die voor ophef zorgt op verschillende fora. Wanneer je deze installeert kan het zo zijn dat jij last krijgt van zwarte schermen en niet meer je computer kunt opstarten. Niet helemaal de bedoeling natuurlijk. Gelukkig is het wel zo dat nu er internet bestaat, er altijd veel mensen kunnen meedenken over dit soort problemen. Een mogelijke fix voor het probleem is namelijk al gegeven:

Can no longer boot, TDR failure every time. At least I have 15 hours to fix it…

edit Safe mode allows you to remove the drivers but upon reboot it would go wrong if i tried to reinstall the drivers. If you can get in safe mode, DDU is able to scrub the drivers. It’ll do its thing and reboot for you, then just reinstall the latest drivers.

Don’t forget to set your “Output dynamic range” back to full!

Nvidia

Hoewel dit voor sommige gebruikers lijkt te werken, raden wij gewoon af om te updaten naar de nieuwste drivers om het risico geheel te voorkomen. Wanneer je bovenstaande probeert, denk er dan aan dat dit volledig je eigen risico is. Deze meneer update zijn drivers gewoon niet tot het nieuws naar buiten komt dat het weer veilig is om een versie verder te gaan. Ik raad aan de lezers aan dit ook te doen.

Heb jij last van problemen met de nieuwste drivers? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek