Nieuwe Overwatch hero gameplay trailer

Er is een nieuwe Overwatch hero aangekondigd! Haar naam is Ana, en ze wordt een sniper-style support hero die op afstand kan healen en buffen.

Dat Ana een karakter zou worden in Overwatch was al langer een gerucht, maar nu is er dan toch eindelijk nieuws van hogerop, met een officiële gameplay trailer en origins trailer van Blizzard zelf!

Zoals al langer werd gedacht gaat het om Ana Amari, de moeder van Pharah.

ana-screenshot-002

Ze wordt een support-sniper, die teammates van een afstand kan healen, en damage-over-time kan doen aan tegenstanders. Daarbovenop is haar Ultimate een buff aan movement speed, damage, en damage resistance. TF2’s Ubercharge ziet dus een terugkeer in TF3 Overwatch.

Verder heeft Ana een ability die tegenstanders tijdelijk in slaap laat vallen, wat natuurlijk meteen doet denken aan Mei’s bevriezing.

Last but not least heeft Ana ook nog een Biotic Grenade, waarmee ze teamgenoten kan healen, en vijanden schade kan doen, zolang ze maar in de (volgens Blizzard relatief kleine) blast radius blijven staan.

Wil je zelf nog wat meer lezen over Ana, dan kun je hier meer over haar lezen, en de twee trailers staan hieronder.

In vergelijkbaar nieuws zijn er ook een aantal tweaks aangekondigd voor bepaalde Heroes en de onlangs uitgekomen competitive mode.

Een van de eerste dingen die Blizzard wil gaan veranderen aan competitive mode is dat het niet meer mogelijk gaat zijn om meer dan een van elke hero op een team te hebben; dus geen 6-man Torbjorn stacks meer. Verder zijn ze van plan een nieuwe manier om de win/loss te bepalen aan het einde van een match, omdat het sudden death systeem toch niet in de smaak bleek te vallen bij de meeste mensen.

Naast het Competitive nieuws is ook laten weten dat we een flink aantal tweaks voor sommige heroes kunnen verwachten. Onder andere D.Va en Zenyatta krijgen een beetje Blizzard-aandacht. Zenyatta krijgt wat meer shield (hopelijk is hij dus niet meer dood zodra hij een stap uit de spawn zet), en hij zal zich wat sneller bewegen tijdens zijn Ultimate.

D.Va’s Defense Field gaat nu niet meer werken als een standaard ability, maar meer vergelijkbaar met Reinhardt’s schild, in dat ze zelf kan bepalen wanneer ze hem aan of uit wil zetten, en er een meter zal zijn voor hoe lang het schild nog aan kan blijven staan.

De enige vraag die nu voor mij dus echt overblijft is, wie is die Sombra waar Reaper het steeds over heeft dan?

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek