Nieuwe Overwatch Heroes mogelijk onderweg

Overwatch nieuwe heroes

Overwatch game director Jeff Kaplan heeft een gedetailleerde post op het Overwatch forum geplaatst waarin hij de toekomst van de shooter nader uitlegt. Er wordt momenteel gedacht over nieuwe heroes, maps en competitive play. Een datum voor nieuwe content werd niet genoemd. Volgens Kaplan zijn sommige heroes nagenoeg klaar en sommige net in een begin fase.

Sommige prototype heroes zullen echter nooit hun kans in de game krijgen. Dat zal misschien ook wel het geval met maps worden. Een nieuwe map zou echter onderweg zijn. De art voor de map wordt momenteel geproduceerd. Het art team is druk bezig om de map mooi te maken. Ondertussen wordt de map uitvoerig getest in haar early level blockout design versie om te zien of de map werkt voor alle karakters. Kaplan verklaarde dat het ontzettend moeilijk is om een map geschikt te maken voor Overwatch. Zo zou er onlangs een map getest zijn die er mooi uitzag en redelijk goed werkte tot werd ontdekt dat er problemen met zicht waren. Reaper zou in deze map nagenoeg onbruikbaar zijn en dus zou de map alleen goed zijn voor long range karakters.

Overwatch nieuwe heroes

De huidige focus voor Blizzard is voorlopig Competitive play. De mode wordt uitvoerig getest en staat op de planning voor juni. Volgens Kaplan is Competitive mode redelijk ver af. Toch verwacht hij dat het team verdere tweaks zal maken als de mode eenmaal live is. Het team werkt hard om de mode goed te maken op release maar volgens Kaplan zijn er sommige dingen die je moet zien en ervaren met de community om te zien of de features echt werken. Kaplan denkt een vol seizoen nodig te hebben om de mode naar wensen te krijgen.

Kaplan heeft het ook gehad over mogelijke veranderingen aan custom games, progression en customization. De volle blog post kun je hier lezen.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek