Nieuwe Overwatch patch in public testing

Overwatch Tracer

Een nieuwe Overwatch patch is nu beschikbaar voor public testing. Spelers krijgen de kans om nieuwe features uit te proberen voordat deze live zullen gaan. De test zal spelers een blik op de competitive play geven, naast een aantal andere fixes en veranderingen. Competitive play zal spelers een serieuzere ervaring bieden.

De patch notes bevatten breed gezegd wat er is veranderd sinds de competitive play, die in de beta beschikbaar was. Sommige veranderingen zijn simpele interface veranderingen en sommige helpen de objectiviteit van de maps. Ook is er een sudden death mechanic toegevoegd. Deze zal er voor zorgen dat matches die eindigen in gelijkspel zo eerlijk mogelijk worden afgemaakt. Spelers die competitive mode willen spelen zullen eerst 10 placement matches moeten spelen waarna ze gematched worden met spelers van hun skill level.

Daarnaast zullen er hevige straffen zijn voor spelers die tijdens een match te lang niet actief zijn of de match verlaten hebben. Het zou zelfs voor kunnen komen dat spelers geen toegang meer zullen krijgen tot de competitive mode. Naast de nieuwe features en fixes heeft Widowmaker’s ultimate een tweak gekregen. Haar voiceline zal nu voor iedereen op de map hoorbaar zijn. Ook zal de prefer/avoid player system verwijderd worden. Dit systeem zorgde ervoor dat spelers een voorkeur kunnen aangeven voor met wie zij wel of niet graag gematched worden. Deze verandering wordt niet in de patch notes uitgelegd maar is terug te vinden in een forum post van director Jeff Kaplan.

overwatch3

Kaplan verklaart constant bezig te zijn met het verbeteren van de Overwatch matchmaking. Daardoor leert de studio elke dag meer. Kaplan is een van de beste engineers van de studio en de beste designers zijn full time bezig met het matchmaking systeem. Veel van de “silent” patches zijn fixes voor het systeem.

PC spelers kunnen de update al testen. Xbox One en PS4 spelers zullen moeten wachten tot de update live gaat.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek