Nieuwe patch F1 2015, wanneer stopt het?

F1 2015

Codemasters heeft in korte tijd al verschillende patches uitgebracht voor hun zorgenkindje F1 2015. Hier wordt nu een nieuwe patch aan toegevoegd. De nieuwe patch zorgt er voor dat de steering wheels, die veel gebruikt worden door de spelers, naar behoren werken. Er zijn veel klachten geweest omtrent het niet naar behoren werken van deze stuurtjes. De patch is inmiddels uitgegeven en zal automatisch geinstalleerd worden zodra het spel via steam wordt opgestart.

Het overzicht van de bug fixes en veranderingen die Patch 08.10.15 met zich mee brengt.

  • Fixed dead zone being incorrectly Applied to steering wheels.
  • Fixed steering wheel settings that where not saving correctly
  • Fixed incorrect detection of Certain controllers and steering wheels

Eigenlijk is dit artikel niet alleen puur gericht op de nieuwe patch voor F1 2015. Eerder is het een gegeven hand om iets aan te kaarten waar ik me meer en meer aan begin te ergeren. Nadat Codemasters een paar weken geleden F1 2015 had uitgebracht, is het spel geplaagd door vele problemen en fouten in game. De aantal bugs en problemen die momenteel al gefixed zijn, en waarvan sommige bugs erger zijn geworden, en het aantal dat nog gemeld wordt is niet meer bij te houden. Waarom Codemasters een spel in de verkoop gooit dat eigenlijk in een Alpha versie verkeert is voor mij een raadsel!

Nou ja eigenlijk is het geen raadsel voor me, maar eerder de vraag waarom ze dit doen! Veel games die tegenwoordig worden uitgebracht lijken met de dag slechter en slechter te worden qua kwaliteit maar ook qua compleetheid. Ik heb zelf geen flauw idee waar deze druk vandaan komt. Waarom wordt een game niet zo goed als mogelijk gemaakt voor dat het wordt uitgebracht? Waarom wordt een game niet (meer) fatsoenlijk getest alvorens er gedacht wordt over het releasen van de game? Natuurlijk een game zal nooit bug vrij zijn of probleem vrij zijn. Maar dat is geen excuus om een game, waar meestal nog grof voor betaald moet worden ook, zomaar te releasen om vervolgens een game te hebben die verre van klaar is.

Waar zijn die tijden van EA Sport en Microprose die de F1 Reeks en de Grandprix reeks jaren lang uitbrachten?

 

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek