Warcraft 3 ontvangt vandaag nieuwe patch

warcraft 3

In een aankondigingsvideo, gericht op de Chinese markt, heeft Blizzard aangekondigd een patch uit te zullen brengen voor de klassieke RTS-game Warcraft 3.

De patch heeft versienummer 1.27 gekregen en is de eerste update voor de game sinds 5 jaar. Vandaag wordt de patch wereldwijd uitgebracht. Robert Bridenbecker, hoofd van de klassieke gamesafdeling bij Blizzard, richt zich in de aankondigingsvideo specifiek op Chinese spelers. De details over de inhoud van de patch zijn niet gedeeld, maar wel zegt Bridenbecker enthousiast te zijn om de eerste stap in deze reis te zetten. Wat dit betekent voor de franchise is nog niet zeker. Of het blijft bij deze update weten we momenteel nog niet, maar de woorden van Bridenbeck lijken beloven op meer.

Vorige week kreeg Diablo 2 ook al een nieuwe patch van Blizzard. Dit was de eerste update in zes jaar tijd voor de actie-RPG. Warcraft 3: Reign of Chaos kwam in 2002 uit voor pc en Mac. Een jaar later verscheen een uitbreiding genaamd The Frozen Throne.

In november 2015 bleek al dat Blizzard zijn oudere titels als Warcraft 3 en Diablo 2 graag wilde onderhouden om te verzekeren dat ze fatsoenlijk speelbaar blijven op moderne hardware en besturingssystemen. Daarvoor zochten ze destijds nieuw personeel. Afgelopen vrijdag heeft ook Diablo 2 een update gekregen met als doel om glitches op te heffen en compatibiliteit met de modernere Apple-computers te creëren.

De vacature van afgelopen november hintte er ook naar dat Blizzard onderhoud zou plegen aan StarCraft. Echter heeft het bedrijf daarover nog niets losgelaten.

Bekijk de aankondiging in de trailer hier beneden:

Wat vind jij van deze onderhoudsbeurt? Laat het ons weten in de comments-sectie hier beneden! De patch is vanaf vandaag beschikbaar.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek