Nieuwe Pokémon Go informatie en screenshots

pokemon go

Pokémon Go is nog volop in ontwikkeling maar een gesloten testfase is nabij voor een select groepje in Japan. Vandaag komen we iets meer te weten over een aantal features uit Pokémon GO. Hoe ga je er voor zorgen dat jouw Pokémon evolueert?

Pokémon Go brengt de magische wereld van Pokémon naar de echte wereld. Door een app op jouw smartphone te zetten doe je al mee om een Pokémon trainer te worden. In Pokémon GO moet jij de wereld afspeuren om de verschillende soorten Pokémon te vangen. Water Pokémon kom je bijvoorbeeld alleen maar tegen bij meren en oceanen. Wanneer er een Pokémon in de buurt is gaat je telefoon trillen en kun je via het touchscreen van je telefoon vervolgens de Pokémon met een Poké ball vangen als je hem hebt gevonden.

Pokemon vangen

PokéStops

Poké Balls en andere speciale objecten kun je krijgen door een PokéStop te bezoeken. PokéStops zijn interessante plaatsen in het echte leven. Denk bijvoorbeeld aan kunstobjecten in openbare ruimtes, gedenkplaten en monumenten. Ook kun je bij deze Stops eieren vinden van Pokémon. Deze zullen pas uitkomen nadat je een bepaald aantal kilometer hebt afgelegd.

Pokemon Go locatie

Grootste Pokémon meester aller tijden

Door verder te komen in Pokémon GO moet je je trainer level omhoog halen. Door een hogere trainer level te halen kun je sterkere Pokémons vangen en krijg je toegang tot meer voorwerpen. Je kunt je Pokémon later evolueren door meer Pokémons van hetzelfde soort te vangen. Om te kijken wie de grootste Pokémon meester is tussen jou en je vrienden kun je je medailles met elkaar vergelijken die je kunt behalen door het uitvoeren van verschillende uitdagingen.

Gym

Tijdens het spelen kunnen spelers zich aansluiten bij drie nog onbekende teams om mee te toen aan Gym gevechten tegen andere teams. Zodra jij je aansluit bij een team mag jij één van jouw Pokémon toewijzen aan een lege Gym. Net zoals de PokéStops zijn de Gyms ook bekende openbare plekken in de echte wereld. Omdat je maar één Pokémon kunt inzetten in de gym moet je samen met jouw team een sterke combinatie maken van Pokémon om jouw Gym te verdedigen. De andere twee teams kunnen namelijk jouw Gym uitdagen voor een gevecht.

Pokemon go Gym

Pokémon GO verschijnt later dit jaar nog in de Google Play Store en de App Store.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek