Nieuwe Prey video geeft inzicht in de aliens genaamd Typhons

Prey Typhons

Bethesda heeft een nieuwe video van Prey uitgebracht op YouTube. De video laat de resultaten zien van onderzoek dat gedaan is naar de aliens genaamd Typhons. Hierdoor krijgen we wat meer informatie over de vijanden waartegen we in Prey moeten vechten.

De game Prey neemt je als speler mee naar het ruimtestation Talos 1. Talos 1 is lange tijd gebruikt als gevangenis voor aliens genaamd Typhons, maar werd een onderzoekslab toen het werd overgenomen door TranStar. TranStar probeerde door de Typhons te onderzoeken manieren te vinden om mensen bovennatuurlijke krachten te geven. Dit experiment mislukt echter en de Typhons breken uit. Je neemt als speler de rol aan van Morgan Yu, een persoon die vastzit op het ruimtestation en probeert te ontsnappen.

Typhons

Het ontsnappen gaat echter geen makkelijke taak worden voor Morgan Yu. De Typhons zijn namelijk niet zomaar aliens die moordlustig achter de mensen in het ruimtestation aanzitten. Uit Typhon Research is gebleken dat het een ver ontwikkelde soort is en meerdere vormen kent. Je hebt bijvoorbeeld de Mimic, een alien die de vorm kan aannemen van alles in zijn omgeving. De Mimic gebruikt zijn kracht om zich te verschuilen zodat die zijn prooi kan overvallen. Naast de Mimic heb je de Phantom. Phantom is een combinatie van een Typhon en het lichaam van een overleden mens. De Phantom is sterk in combat en maakt gebruik van zowel melee als ranged aanvallen. Als laatste wordt in de video gesproken over de Telepath. De Telepath is een Typhon soort die gebruik kan maken van psychische aanvallen. Het is voor een Telepath gemakkelijk om het brein te infiltreren van een organisme met een zwakke wil. De video geeft ons inzicht in enkele van de Typhon soorten die we in Prey gaan tegenkomen, maar niet alle Typhons zijn besproken. Hiervoor moeten we nog wachten op nieuwe informatie of tot de game verschijnt.

Prey zal beschikbaar zijn vanaf 5 mei voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek