Nieuwe Shenmue 3 screenshots

De langverwachte opvolger van Shenmue en Shenmue 2, Shenmue 3 genaamd, is nog lang niet in ons zicht. Toch is een update, zo nu en dan, tijdens de ontwikkeling van een game best fijn, dus bij deze: drie nieuwe Shenmue 3 screenshots, gisterenavond online gezet tijdens de MAGIC Expo in Monaco!

De originele Shenmue kwam voor het eerst in 1999 uit op de Dreamcast en ging de boeken in als de eerste open-world game. De game werd zeer goed ontvangen en geprezen vanwege de graphics en de vrijheid die de speler kreeg. De opvolger, Shenmue 2, zag het licht in 2001 (2003 in EU) en kwam zowel op de Dreamcast als op de Xbox uit. Ook deze game werd zeer goed ontvangen. Hoewel de games beiden een goede receptie van critici genoten, waren ze commercieel een flop, waardoor er geen geld was om Shenmue 3 te financieren.

Voor degenen aan wie het vorig jaar ontgaan is: tijdens de E3 in 2015  kondigde de maker van de eerste twee Shenmue games, Yu Suzuki, aan dat er een Kickstarter Project gaande was om Shenmue 3 te kunnen financieren. Het doel zou minstens $2 miljoen zijn. Met dit bedrag zou de game afgemaakt kunnen worden. Om de complete next-gen Shenmue ervaring aan te bieden, inclusief cinematische video met achtergrondverhaal van de eerste twee games, zou Suzuki minstens $10 miljoen binnen moeten slepen.

Binnen anderhalfuur na aankondiging stond de teller al op $1 miljoen. Aan het eind van 2015 hebben Suzuki en zijn team $6,5 miljoen binnen gehaald. Het is nog steeds mogelijk om aan de ontwikkeling bij te dragen, en wel op deze website. Hier vind je tevens de beloningen voor het doneren, zoals digital copies, t-shirts, artbooks en statues. Ook de goals staan op de website vermeld.

De nieuwe screenshots tonen met name de omgeving waarin Shenmue 1 en 2 hoofdrolspelers Ryo en Shunhua zich bevinden. Bekijk de screenshots hieronder:

2994078-shenmue3

2994079-shenmue3-1

2994080-shenmue3-2

 

Shenmue 3 komt naar verwachting uit in december 2017 op PC en PS4.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek