Nieuwe video van Sniper: Ghost Warrior 3

Sniper: Ghost Warrior 3

City Interactive heeft op YouTube een nieuwe video van hun komende game Sniper: Ghost Warrior 3 geplaatst. De video laat een nieuwe gamemode zien genaamd Challenge mode. Challenge mode is een nieuwe moeilijkheidsgraad in de game waar alleen de beste Sniper-spelers hun missie kunnen volbrengen.

De veteranen binnen de Sniper games vragen er al een tijd om. Een moeilijkheidsgraad in de game waardoor zelfs zij weer zwetend voor de tv zitten. City Interactive heeft naar de fans geluisterd en introduceert in Ghost Warror 3 een nieuwe moeilijkheidsgraad genaamd Challenge mode. In Challenge mode kunnen alleen de beste spelers de missie volbrengen. De mode zorgt er namelijk voor dat hulpmiddelen van de game zoveel mogelijk worden uitgeschakeld. Zo staan bijvoorbeeld bijna alle HUD functies uit. Je krijgt dus geen informatie voorgeschoteld vanuit de game, maar moet alles zelf onthouden. Een ander voorbeeld is dat de drone minder functies heeft dan eerst. Als je namelijk met de drone enemies tagged zullen deze tags weer verdwijnen als je de drone uitschakelt. Het gaat er dus voornamelijk om dat je als speler informatie zelf onthoudt in plaats van dat de game dat voor je doet.

Open wereld en stealth mechanics

Sniper: Ghost Warrior 3 doet nog iets nieuws ten opzichte van eerdere Sniper games. Het heeft namelijk een open wereld. De video laat een aspect hiervan zien, omdat er een side mission gespeeld wordt genaamd Side Ops. Side Ops zijn grote side missions waarbij de speler volledig vrij over de map mag lopen. Het enige wat je natuurlijk moet voorkomen is dat je gespot wordt. Naast wat aspecten van de open wereld laat de video ook een aantal stealth mechanics zien. Het gebruik van stealth in Ghost Warrior 3 lijkt grotendeels op de standaard stealth mechanics. Zo wordt in de video gebruik gemaakt van de backstab, het wegleggen van lichamen en het lokken van tegenstanders met geluiden. Ghost Warrior 3 brengt weer het gehele concept van een Sniper game naar voren en zorgt er zelfs voor dat de hardcore fans weer een reden hebben om te spelen met de Challenge mode.

Sniper: Ghost Warrior 3 zal beschikbaar zijn vanaf 25 april voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek