Nieuwe Xbox One doet een PSP GO’tje

Xbox Gamescom teaser

Volgens Windowscentral zal er later dit jaar een gloednieuwe Xbox One S verschijnen. Microsoft heeft lopen experimenteren met een Xbox One S die enkel digitale games kan afspelen, codenaam: Xbox Maverick.

Xbox Maverick zal volgens de verslagen Xbox One S All-Digital gaan heten zodra deze op de markt gaat verschijnen dit jaar. Enkel digitale games toelaten hebben we een hele poos eerder al gezien bij Sony’s PSP GO. De vierde generatie Playstation Portable had geen UMD Drive meer. Het is ook geen geheim dat deze console het minst goed is ontvangen door de gamers. Waarom gaat Microsoft het dan alsnog proberen?

De disc-vrije Xbox One zal in april gereed zijn voor pre-orders waarbij de eerste versies in mei gaan verschijnen. Dankzij Xbox Games Pass en het aankomende Project Xcloud wilt Microsoft een goedkopere variant van de Xbox One lanceren. Er zijn echter nog geen details bekend omtrent de prijs van de console.

Zal het Microsoft dit maal wél lukken om een console te lanceren die enkel digitale games toelaat? Een voorsprong met Games Pass en de streaming mogelijkheden maken een goedkopere console voor enkel digitale games zeker interessanter dan de PSP GO destijds. Maar zal het genoeg zijn?

Zodra er meer informatie beschikbaar komt omtrent Microsoft’s nieuwe Xbox lees je dat binnen de kortste keren terug op onze website.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek