Angry Birds Star Wars binnenkort voor de consoles

Angry Birds Star Wars

Eerst het heugelijke nieuws dat Angry Birds Star Wars II vanaf 19 september verkrijgbaar is in de App Store (voor iOS dus) en vandaag de aankondiging dat het origineel, Angry Birds Star Wars, vanaf 29 oktober verkrijgbaar is voor vrijwel alle huidige consoles. Natuurlijk valt dit onder de categorie melkkoe, maar daar is George Lucas altijd goed in geweest. Hij mag de rechten dan wel doorverkocht hebben, maar Disney kan er ook wat van. Helemaal nu ze Electronic Arts het groene licht hebben gegeven om games te ontwikkelen (of in ieder geval zich daarmee bezig te houden).

Misschien dat Angry Birds zich niet zo goed leent om op een console gespeeld te worden, maar aan de andere kant, waarom ook niet? Niet iedereen heeft een smartphone en op deze manier kunnen ze toch met de befaamde boze vogels aan de bak. Vooral als daar Star Wars-fans tussenzitten. Het is in ieder geval leuk om te zien dat Angry Birds Star Wars ook voor de PlayStation Vita uitkomt wat natuurlijk ideaal is met zo’n touch-screen. Er zouden tevens 20 extra levels aan worden toegevoegd alsook een coöperatieve en competitieve multiplayer.

Overigens valt 29 oktober 2013 bij ons op dinsdag. Doorgaans zijn de nieuwste console games dan nog niet verkrijgbaar, maar pas vanaf donderdag of vrijdag. Verkrijgbaar vanaf 31 oktober 2013 voor de Xbox 360, PS3, PS Vita, Wii U, Wii en 3DS is dan redelijk aanneembaar.

  • Kroik

    Leuk, maar hij was deze week toch gratis. Waarom zou ik hem dan in godesnaam op een ander platform gaan kopen?

  • http://www.heinzketchup.com Tomatenketchup

    Wordt dit echt nog gespeeld? Een weekje na de eerste Angry Birds was ik er wel klaar mee.

  • http://inthegame.nl RIEKZIE

    Na een hoop gevloek en getier met de Angry Bird Trilogy op de PS3, sla ik deze mooi over. (Voor al als ie van Activision af komt te veel Bugs.)