Bleszinski: “Sony had Microsoft in een duimschroef, niet het internetgejank”

duimschroef

Cliff Bleszinski. Het is de man die ons Gears of War bracht en was tot vorig jaar oktober bij Epic Games werkzaam. Tegenwoordig houdt ‘ie een sabbatical. Iets met dat ‘ie al sinds zijn jeugd games heeft gemaakt en het tijd werd voor een break. Met een curriculum vitae als de zijne kijken mensen naar hem op en schatten zijn meningen en uitspraken naar waarde. Maar om nu blindelings zijn woorden als waarheid te aanvaarden vind ik weer wat link. Misschien is het nu wel een verbitterd mannetje geworden die maar geen sprankelende ideeën lijkt te hebben voor nieuwe games. Ik weet het niet hoor, ik ken hem verder ook niet. Anywayz…

Er gaat waarschijnlijk nog veel meer gezegd worden over deze Xbox One Eighty, meer details, meer uitleg over de rest van hun plannen, noem maar op. Maar om toch nog even op deze trein te stappen, zegt meneer Bleszinski dat het Sony was die Microsoft in de duimschroeven had zitten en dat het niet door het internetgejank komt dat Microsoft van plannen is veranderd.

“Sony forced Microsoft’s hand, not the internet whining.”

Terwijl Don Mattrick nog eens verduidelijkte dat het kwam door de feedback vanuit de community om deze veranderingen door te voeren, beweerd Bleszinski dat het komt door Sony’s vrijwel DRM-vrije PS4 (en dus niet het gepeupel) die Microsoft forceerde om het beleid aan te passen. De voormalig Epic Games werknemer liet ook nog even weten dat aan het einde van de dag veel hardcore gamers het niet leuk vinden wat men trachtte te bereiken. Je zou het, volgens Cliffy B., wel proberen maar velen zullen er niet blij mee zijn. Helemaal als gamers een keus hebben. In de wereld van kapitalisme wordt onderlinge competitie en concurrentie aangemoedigd en Sony heeft daar handig op ingespeeld. Daarnaast ziet hij het ook nog wel gebeuren dat uitgevers, waarschijnlijk mede dankzij deze actie, nog méér met downloadable content en microtransacties gaan doen.

“At the end of the day many hardcore dislike what was attempted. You can’t do well in that space with many of your core unhappy. Especially when users have a choice. The nature of capitalism encourages competition and Sony played into that.”

“Brace yourselves. More tacked on multiplayer and DLC are coming. You’re also about to see available microtransactions skyrocket.”

Cliff Bleszinski

 • duivel

  Duimschroef, begin er niet over, wordt ik emotioneel van :'(

 • http://avatar.xboxlive.com/avatar/General%20Dripple/avatar-body.png General Dripple

  Dus eigenlijk omdat de consument keus heeft moest MS zwichten.
  Zonder keus was het er gewoon doorgedrukt.
  Ik zie nu gewoon een geweldige goed boek voor me met een MS bedrijfsspion welke bij Sony werkt en dat Sony dit op een gegeven moment door heeft en ipv ontmaskeren foute info door speelt zodat MS handelt op die info en op zijn bek gaat.
  Vergezocht misschien maar bedrijfsspionage is overal en altijd aanwezig.

  Dennis

  Dennis H. Reply:

  Ha, ja dat zou een mooie zijn.

 • http://inthegame.nl stubborn

  Hij is echt een MS-baby geworden, go home Cliffy!!

 • Michiel

  Echt waar, die gozer komt mijn strot uit. Wat een gezeik zeg, volgens mij werkt hij voor Microsoft

 • Akabei

  Nu het hardware-matige verplichte online is verdwenen , zal inderdaad de focus verschoven worden naar de software om consumenten te dwingen online te zijn. De intentie van Microsoft is duidelijk en daar is niets aan veranderd.

 • Akkarin

  Duimschroef komt weer terug he! Ja toch! Dit is een hint, probeer het maar niet te ontkennen!

  Michael

  Michael B. Reply:

  De warme gevoelens blijven

  Kroik

  Kroik Reply:

  Die kun je met warm water van je buik afspoelen.

  Akkarin

  Akkarin Reply:

  Hey Kroik! Heb je de kaartjes al binnen voor die film die de bioscoop alweer bijna uit is?
  Hint! Hint!

  Kroik

  Kroik Reply:

  Nee, nog steeds niet. Ze zijn een beetje sloom daar bij Inthegame. HINT HINT. HINT… hint… hint…

  Laatste wat ik hoorde is dat ze zelf ook de prijzen nog niet binnenhadden, hebben jullie bij ITG al een update over de Star Trek prijzen?

  duivel

  duivel Reply:

  ook het eerste wat ik dacht!

 • Juliano

  En wie jankt het meest op Twitter…

  duivel

  duivel Reply:

  je moeder?

  Juliano Reply:

  Nee je familie

 • http://inthegame.nl my_soldier

  die microtransacties en DLC’s zouden sowieso wel komen, snap niet dat mensen er nog voor betalen ook.

  Dennis

  Dennis H. Reply:

  Omdat ik te lui ben om alles zelf te unlocked en snel veel in-game cash wil hebben. Dus dan maar keiharde euro’s er tegenaan gooien.

 • http://inthegame.nl Arthur

  Denk eerder dat de aandeelhouder Microsoft in de duimschroef had…

 • jin

  Hij kan beter gaan solliciteren want hij begint nu op te komen voor microsoft. omdat hij graag de developers meer ziet verdienen. terwijl ze dat lang genoeg al doen. Microsoft heeft zich gewoon overgegeven en dat moest wel anders waren ze dood. Nu dit veranderd is na trouwe 360 gebruiker te zijn. ben ik blij dat DRM in deze generatie niet is toegepast. uiteindelijk wint de consument dit keer dankzij sony. Ik hoop dat MS met nog een verrassing komt want anders word het een PS4. hopelijk komt titan falls snel na sony want de PS exclusives zijn namelijk nooit echt in mijn smaak gevallen. Het was altijd van net niet. Deze console war hebben wij als consumers alleen maar profijt mee.