Cliff Bleszinski: “You’re all being played by Sony”

Cliff Bleszinski

Voormalig Epic Games desinger Cliff Bleszinski heeft de weg naar twitter gevonden. Hij heeft van zijn twitter account een soort kruistocht gemaakt. Hij beweert dat iedereen die voor Sony gaat kiezen door Sony wordt bespeeld en dat de beloftes die Sony maakt helemaal niet ingelost kunnen worden. Volgens Bleszinski kunnen AAA titels en de tweedehands markt niet naast elkaar bestaan met de kosten die AAA titels op dit moment kosten. Bleszinski denkt dat Sony nog wat plannen achter houdt voor het grote publiek om makkelijk te scoren en zieltjes te winnen.

Gezien de kosten van een AAA titel, moet Sony volgens Bleszinski iets uit de hoed gaan toveren en hij stelt dus dat Sony een loopje neemt met de consumenten, zo valt te lezen in de vele tweets die hij over dit onderwerp op twitter heeft gezet. Hier een lijst van tweets die Bleszinski op het net heeft gezet.

Gezien zijn verleden als designer voor onder andere Gears of War is dit misschien wel een gevalletje ‘Wij van WC-eend…’ aan de andere kant heeft hij ook weer een punt. Hoe denk jij er over?

 • http://inthegame.nl Dennis H.

  WC-eend.

 • De waarheid

  Dat is ps plus waarvoor je 50 per maand moet betalen om online te kunnen gamen.
  PlayStation wilt zo geld binnen halen, vandaar dat de console ook zo goedkoop is vergeleken PS2 en 3 die €600 met release waren.
  Gelukkig krijgen we met plus altijd nog de gratis games elke maand.
  En er is al bevestigt dat je met 1 ps plus abonnement op je ps4, ps3 en vita kan activeren.

  cloudff Reply:

  50 per maand? nee. 50 per jaar bedoel je?

  De waarheid Reply:

  €50 per jaar ja .

 • Akabei

  Hij zal gelijk krijgen.

  Nutbag Deluxe

  Nutbag Deluxe Reply:

  Op een aantal punten wel. Maar ‘The visual fidelity and feature sets we expect from games now come with sky high costs. Assasins Creed games are made by thousands of devs.’ is onzin, hedendaagse games zijn niet duur omdat ze grafisch heel erg mooi zijn, ze zijn duur omdat vaak meer dan de helft van het budget aan marketing wordt besteed. Serieus, als devs (en publishers) nou eens zouden focussen op het maken van goede games en geen idiote bedragen meer aan marketing zouden besteden, zou het een stuk beter zijn.

 • EternalSilence

  Cliff Bleszinski jonge, wij bepalen zelf wel waar we voor kiezen, en zo als het er nu voorstaat kiest 75% van de gamers voor de PS4.
  Komt ook nog bij dat Sony er helemaal geen belang bij heeft om ons achteraf nog een oor aan te naaien, dat kunnen ze zich deze keer niet veroorloven.

  gameon

  gameon Reply:

  Sony heeft er wel degelijk belang bij je achteraf een oor aan te naaien. Doen ze dat namelijk vooraf, dan kost ze dat marktaandeel tov MS. Maar ik ben er van overtuigd dat ook Sony iets gaat doen om de tweedehands markt te dwarsbomen. De partijen die daar belang bij hebben brengen hun games immers vaak ook uit voor de Playstation.

  EternalSilence Reply:

  EA en Ubisoft hadden al aangegeven om toch maar ook voor het pad te kiezen wat Sony is ingeslagen, de kritiek vanuit de gamers community is te heftig, vandaar dat MS met de Xbone tot nu toe alleen maar gamers wegjaagt. Dat Sony geen al te gekke dingen gaat doen wat gamers niet leuk vinden is logisch: Sony begint weer een stuk beter te lopen sinds een tijdje, en kunnen zich geen al te grote uitglijders veroorloven, ze zijn daar niet achterlijk natuurlijk.

 • Juliano

  Ga nog dieper in Microsoft ass zitten damn

  Trim

  Trim Reply:

  Gesproken als een held!

  MechromancerNLD

  MechromancerNLD Reply:

  Hoor ik dat een Gears aftreksel 26 aankomen? Xbox One only…free to play… if u payed the 50dollar fee…and another 10 bucks for…well just pay up bitches…

 • Lag Ops

  Dit komt echt niet van de echte Cliffy B, waarchijnlijk iemand die Twitter met zijn naam gebruikt

  Michael

  Michael B. Reply:

  Ja, en een aap lust geen bananen.

  General Dripple

  General Dripple Reply:

  Dit is al jaren zijn account.
  Een rondje google en dan had je dat geweten.

 • http://inthegame.nl Haiko K.

  Oh wacht even, Cliffy B heeft geen baan. Hij werkt momenteel niet aan een game maar het is wel een spannende periode in de game industrie dus die mediageile pipo trekt z’n bek weer open hoor… Ga lekker met de gears tussen je benen spelen of zo Cliffy. Of ga voor de verandering eens een spel maken of zo… David Jaffe heeft er ook een handje van zijn mening overal rond te slingeren maar bij Jaffe heb ik altijd het gevoel dat er wel lang genoeg over nagedacht is en dat het niet in eerste instantie om de media aandacht gaat… (misschien vooral omdat Jaffe ook nog geregeld dikke games ontwikkeld en Cliffy niet)

 • http://inthegame.nl Rick G.

  Een beetje “oud nieuws” toch? De tweets zijn van vorige week.

  Maar ik vind er nog steeds hetzelfde van:

  Al zou Cliffy gelijk hebben, het gaat er ook om hoe de massa bespeeld wordt, wat we willen geloven. En niet wat de waarheid is. Als Sony zich hiermee in de vingers snijdt omdat ze niet meer uit de kosten komen, dan merken we dat idd vanzelf wel. Microschoft heeft “ons” met de X360 en die RROD zoooo ontzettend slechte hardware geleverd en bespeeld en desondanks een goed imago neer kunnen zetten en veel verkocht. Dat is toch het bewijs dat Sony eigenlijk niet zo slecht bezig is!

 • monoliet

  Die man moet zijn klep houden , Microsoft slijmbal hoeveel ben je betaald om dit te zeggen door ms?

  Ga spelen op u xbone en laat ons gamers gerust ( u a+++ games wil ik zelf niet )

  Stel dat mensen die hun games doorverkopen hun geld niet meer krijgen door deze asociale manier gaan ze ook minder snel nieuwe games kopen en dan moet men keuzes maken + mensen die altijd goedkoop koppen gaan hun manier niet veranderen
  ( het zijn voornamelijk de games aan volle pot waarop jullie terug verdienen en zij die budget nemen zijn extra) neem dat ieder wacht op budget = is er geen extra ! + ( servers kosten inderdaad geld maar elk exemplaar heeft al betaald om online te zijn en er kommen er geen bij die niet betaald hebben .)