Fans willen van regio lock Nintendo af

region locked

Even leek het er op dat Sony het van Nintendo en Microsoft ging winnen als het aankwam op regiovrij zijn. De PlayStation 4 was tot voor kort de enige next-gen (ik reken voor het gemak de Wii U even mee met next-gen, sorry jongens) console die geen last had van die vervelende regio lock. Microsoft gaf echter gehoor aan de vele klachten van de gamers en bracht de nodige veranderingen aan in hun policy. Resultaat? Nintendo staat er alleen voor.

We leven inmiddels in 2013 en steeds vaker komen games wereldwijd rond dezelfde datum uit. Een regio lock is dan ook een doorn in het oog van veel gamers en het is mooi om te zien dat zowel Microsoft als Sony hier dan ook niet aan mee doen. Helaas doet Nintendo dat nog steeds wel met hun Wii, 3DS en de Wii U. Fans van de Japanse ontwikkelaar vinden het echter wel welletjes nu en zijn een petitie gestart om dit aan te pakken. Ze geven echter wel aan dankbaar te zijn voor de minder lange tijdspanne tussen de releases wereldwijd. In de petitie staat te lezen:

“Following Microsoft’s U-turn on its DRM policies, including making the Xbox One region-free alongside the PS4, Nintendo is now left as the only major console manufacturer that maintains a region-locking policy. This practice is restrictive to customers, including those who enjoy playing foreign games not available domestically, speak foreign languages, serve in the military, or otherwise travel or live abroad. If anything, region-free policies encourage the additional sales of legitimate software that cannot otherwise be obtained in a given country; the money would still go to Nintendo, the developers and the distributors behind each game.”

Nintendo Region Free

De petitie sluit af met de vraag of Nintendo middels een firmware update alstjeblieft de regio lock voor de Wii, de Wii U en 3DS wilt verwijderen. Gevalletje “niet geschoten is altijd mis” dus. Inmiddels zijn er al meer dan 12.000 digitale handtekeningen verzameld.

Meedoen met de petitie? Dat kan hier!

  • Opslag Medium

    Toch nog 12000 eigenaren. En dan durven mensen nog te zeggen dat de Wii U crap is.

    Nou ok, 3000 eigenaren en Gameon die een script heeft gebruikt. Maar hee, toch maar 3000!

  • http://www.duimschroef.nl gameon

    Signed!