FIFA ’14: de details omtrent FUT

fifa14_x360

Vanochtend mocht eindelijk mijn hands-on online met FIFA ’14. Een hands-on door iemand die voetbal eerder verafschuwt dan adoreert. Ik heb er geen hekel aan, maar ik loop er ook niet warm voor. Die hands-on was in Parijs en was tevens voorzien van een korte (heel erg korte) presentatie over FUT. Voor mij was het nog steeds abracadabra en was gelukkig niet de enige aanwezige die er weinig chocola van kon maken. Gelukkig deed EA ons nog wat extra info toekomen omtrent FUT zodat ik deze alsnog met jullie kan delen. Helaas niet meer op tijd voor dezelfde special, maar daarom niet minder interessant natuurlijk.

FUT is blijkbaar poeppie populair. Dagelijks worden er meer dan 3,4 miljoen wedstrijden gespeeld en Ultimate Team is daarmee veruit de populairste modus in de FIFA games. Ook in FIFA ’14 zien we FUT gelukkig terug en heeft EA de lat weer een stuk hoger gelegd. We mogen een aantal nieuwe functies, alsmede een handjevol verbeteringen, gaan verwachten in de FUT-modus in FIFA ‘ 14. Bekijk hieronder de info vanuit EA.

FIFA 14 screenshot FUT

Verbeterd teamgeestsysteem — Met de nieuwe FUT-teamgeeststijlen kun je de speelstijl van je team helemaal aan je eigen wensen aanpassen. FUT-teamgeeststijlen en loyaliteit komen in de plaats voor opstelling en moreel en dit maakt elk team en elke speler uniek. Er zijn allerlei verschillende FUT-teamgeeststijlen voor doelmannen, verdedigers, middenvelders en aanvallers, en elke stijl heeft invloed op verschillende spelerseigenschappen. Daardoor voelt elke individuele speelstijl uniek en anders aan. Net als in de echte voetbalwereld, zijn de keuzes die je maakt voor de FUT-teamgeeststijl bepalend voor de prestaties van je team. Door de ideale chemie binnen je team te creëren, haal je het beste uit je spelers. Als je bijvoorbeeld het scorend vermogen van Lionel Messi wilt verhogen, kun je ervoor kiezen om een aanvallende teamgeeststijl op hem toe te passen, wat zijn aanvallende eigenschappen een boost geeft.

Online wedstrijden voor één speler — De meest gewilde functie van de community keert terug. Spelers kunnen hun talenten online testen in wedstrijden voor één speler tegen hun rivalen.

Uitgebreid speltype Seizoenen — Speel online of offline in het speltype Seizoenen, compleet met 10 divisies met promotie, degradatie en felbegeerde titels. Verdien genoeg punten om te promoveren, degradatie te ontlopen, divisietitels te winnen of je te kwalificeren voor bekertoernooien. Verdien beloningen zoals munten, items en spelers. Plus nieuwe historische Seizoensstatistieken waarin je je resultaten kunt bijhouden.

Nieuwe opties voor de Transfermarkt om te zoeken en te vergelijken — Een nieuw gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk zoekvenster waarin je op naam op de transfermarkt kunt zoeken en verschillende spelers met elkaar kunt vergelijken.

Loyaliteit van spelers — Loyale spelers geven je ploeg een teamgeest-boost. Spelers die uit pakketten afkomstig zijn, hebben een teamgeest-boost voor loyaliteit. Spelers die afkomstig zijn uit de transfermarkt hebben die loyaliteit niet en moeten eerst 10 wedstrijden spelen voordat hun loyaliteit wordt ontgrendeld.

Nieuwe opties voor teamaanpassingen — Voor de eerste keer in FIFA Ultimate Team kun je de rugnummers en trapspecialisten rechtstreeks vanuit je teamscherm aanpassen.

FIFA 14 is vanaf september verkrijgbaar voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Later dit jaar mogen we ook nog een next-gen versie verwachten voor de PlayStation 4 en Xbox One. De hands-on door een noob vind je nog steeds hier.

 • http://inthegame.nl beuk_nl

  Ook een belangrijke verandering, de speler formatie wordt eruit gehaald, het is dus niet meer nodig om spelers op formatie te kopen.

  Sonny C.D.S.

  Sonny C.D.S. Reply:

  Joh! Dat is wel cool, kan je steeds van formatie wisselen als t niet lukt zonder dat je meteen al je spelers moet vervangen..

 • http://inthegame.nl daashaasjes

  ja en in FIFA 14 ultimate

  ook als je een toernooi wint

  plaats 1 75.000 coints
  plaats 2 50.000 coints
  plaats 3 25.000 coints

  dan gaat het teminste ergens om

 • http://inthegame.nl beuk_nl

  @daashaasje, ja want dat gaat de markt niet meegroeien denk je?

  (en wat zijn coints?)