Forza 5 niet volledig op disc en vereist download bij installatie

Forza 5 Motorsport Xbox One screenshots

Vanochtend vroeg zat ik op het toilet een ontlastende verklaring af te leggen toen ik via een surrogaat Google Reader het volgende bericht voorbij zag komen: “Forza 5 staat niet volledig op disc.” Wat is dat nu weer voor onzin? Heb je vooralsnog een internetverbinding nodig? Inderdaad, ja, je hebt een internetverbinding nodig. En niet gewoon een nieuwe virtuele pleister of update binnentrekken, maar gewoon de rest van de game!

Laten we wel wezen, voor het merendeel van ons is dat helemaal geen probleem. Hier in Nederland hebben de meeste van ons een prima internetverbinding. Microsoft laat het altijd-online gedeelte achterwege waardoor we ook elders (op de camping?) met onze Xbox One kunnen gamen. Maar met Forza 5 lijken ze toch weer die weg in te slaan. Nu betreft het alleen de eerste keer dat je game opstart, dat er nog een flink gedeelte gedownload moet worden voordat je kunt racen. En ja, dan hebben we het over Forza 5 op disc. Dan Greenawalt van Turn 10 had daar een ‘logische’ verklaring voor:

“So when you first boot up the game, we’re going to ask you to log in. And when you log in you’re going to get the Drivatars and you’re also going to get a whole bunch of content: tracks and cars. Our production schedule is such that we are putting them in as late as possible and that means making them free as downloadable content on Day One. Before you say “but that’s just DLC”, nope, this must be downloaded before you’re allowed to play the game (though remember, with both new consoles you’ll be able to play while you’re downloading).”

Forza 5 Motorsport screenshots

Zou het komen doordat niet alles meer op het schijfje past? Dat zou geen probleem moeten zijn voor het team van Microsoft aangezien ze in de laatste jaren daar al de nodige ervaring mee hebben door games die op meerdere discs zijn uitgebracht, speciaal voor de Xbox 360. Waarom is dat nu dan wel een probleem. Ik vind het maar een vreemde zaak. Wat jij?

 • http://avatar.xboxlive.com/avatar/General%20Dripple/avatar-body.png General Dripple

  Dit had ook wel in het Nachtnieuws van gisteren gekund. Oh, wacht…

 • Kroik

  Wat een karig Nachtnieuws vandaag zeg.

 • Akkarin

  Deze Nachtnieuws intro is niet random genoeg.

 • http://inthegame.nl Rick G.

  Leuk hoor met je nachtnieuws, maar je gaat helemaal voorbij aan het punt dat dit toch gewoon een verkapte DRM is voor dit spel??

  Je koopt Forza 5 op disc, maar niet de hele game staat op de disc. Je MOET even een controle op internet doorlopen en de rest downloaden….

  Als dit niet bij 1 game blijft maar gemeengoed op de XBone gaat worden, dan heeft Microsoft toch echt wel de naam Microschoft verdiend!
  Ik ga lekker GT6 kopen 😉 Heb je dat gezeik niet.

  Stijn B Reply:

  Dat was precies mijn gedachte. Wél een disk maar niet de volledige content. Even online, misschien bij tweedehands wel een klein bedrag om de boel te ontsluiten? Maar nu ga ik speculeren.

  Snack H.

  SnackHaas Reply:

  En Forza 5 is gebouwd om online te spelen. Ook de SP race je tegen je vrienden dmv Drivatars.
  Dat MS nu hun beleid heeft gewijzigd heeft niks met Forza 5 te maken, die is al ontwikkeld om online te “moeten”.

 • http://inthegame.nl SioMaY

  Hahaha… Hebben ze toch nog iets bedacht waar je toch eigenlijk online moet zijn, wat een humor… Meerdere games zullen dan op deze manier wel volgen dan, denk ik…

 • http://inthegame.nl Stijn B

  “Our production schedule is such that we are putting them in as late as possible and that means making them free as downloadable content on Day One.”

  Wat zal ‘production schedule’ eigenlijk inhouden? Hebben ze vooraf een schema waarin is opgenomen dat ze niet alles binnen de tijd op de schijf krijgen? Ik gok dat FIFA 14 ook zoiets gaat krijgen en dan met de uitleg dat ze alle statistieken zo accuraat mogelijk willen en dat je daarom bij het opstarten de laatste gegevens moet downloaden. En eerder dan dat spelen? Nee, dat lukt helaas niet. Maar als ‘gratis DLC’ klinkt het beter.

  Rick G. Reply:

  Ik voel precies hetzelfde aankomen! En bovendien: hoe zit het dan met mensen die Forza 5 willen spelen zonder internet connectie? Of rertogameng later? Dan is die download er niet? Of gaan ze ook nog een “complete edition” verkopen, kunnen ze nog eens cashen?

  Het is gewoon een incomplete game op je blu-ray disc, WTF??!?

  Nee, beter dat ze hun huiswerk beter af hebben voor de launch. “Our production schedule is such that we are putting them in as late as possible and that means making them free as downloadable content on Day One.” betekent: ik faal hard in plannen. Of het betekent: ik verpak iets op zo’n manier zoals M$ het altijd al wilde, met een online check…

 • http://www.youtube.com/watch?v=F0Gqrfa6st0 SnackHaas

  En wat lees ik op Tweakers.net (een meer neutrale site, dan deze Playstation kliek)

  “Koerswijziging Microsoft maakt day-one-update Forza 5 noodzakelijk”
  Door de wijziging die Microsoft vorige maand aanbracht in zijn Xbox One-plannen zullen gamers een day-one-patch moeten downloaden voor Forza Motorsport 5. De patch maakt een groot deel van Forza’s onlinefeatures ook offline beschikbaar.

  Dat klinkt heel anders en ook veel logische dan dit jullie negatieve verhaal.

  Misschien wordt het eens tijd om objectieve en goed onderzochte artikelen te gaan schrijven of doe het anders niet…

  Stijn B Reply:

  Wat leuk voor je. Misschien is daar een vacature voor je constructieve comments.

  General Dripple

  General Dripple Reply:

  In ieder geval niet voor schrijvers die niet weten wanneer ze beter hun mond kunnen houden.

  Stijn B Reply:

  Geef jezelf een schouderklopje. Doe het nu. Je bent episch! Zo gevat en leuk.

  General Dripple

  General Dripple Reply:

  Nailed it!

  Tomatenketchup Reply:

  Nou vertrouw ik Tweakers ook niet echt als het op gamenieuws en reviews aankomt. Die lui worden overduidelijk omgekocht met tripjes early acces en weet ik veel wat nog meer. Dat stinkt.

  Of ik ITG wel kan vertrouwen met dit soort zaken ben ik nog steeds niet over uit.

  General Dripple

  General Dripple Reply:

  Ik wel!
  Meest betrouwbare site ever!
  *bioscoop kaartjes aait*