Nachtnieuws: dinsdag 23 juli

23

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik snap niet dat mensen het allemaal zo warm hebben. Voor mijn gevoel is de zomer nog niet eens goed begonnen. Die paar graden meer maken het echt niet ineens zomer. Ik heb zojuist maar een lange broek aangetrokken. Want ik kreeg het een beetje fris. Ik zit gewoon in Nederland en ik snap dus niet waar al die andere het vandaan halen dat het zo heet is. Nou goed, genoeg over het weer. Ik ben terug van vakantie en dus tikt het Nachtnieuws weer aan mijn deur. Gewoon binnenlaten en over je heen laten komen. Kan best met dit weer.

– Games van Gameloft kunnen mij gestolen worden. De doorgaans middelmatige, gepikte en slecht uitgewerkte iOS kak die het bedrijf maakt heeft maar weinig om het lijf. Nu mogen ze Thor: The Dark World verknallen. Klaar voor?

– De aandelen van Nintendo zijn gestegen met 4% dankzij games zoals Animal Crossing: New Leaf. Een game zonder doel en dat je per dag ongeveer een kwartier kan spelen. Dan heb je alles weer gedaan. Wat een publiek.

– In het land van koningen is een blind oog koning. Zoiets. De Ouya dus. De verkopen van games hebben het boven verwachting gedaan in de eerste week. Ontwikkelaars denken geen dikke vette winst te kunnen behalen, maar er zijn toch al games die in de eerste week 427 dollar winst hebben behaald. Hoe het de weken erna gaat komen we waarschijnlijk snel achter.

– Blizzard registreerde te zin “cute but deadly”. Gaat vast over de microtransactions die de game naast de abonnementsvorm heeft in World of Warcraft.

Nidhogg is een game. Dit komt dit jaar nog uit. Wat een pareltje hè?
nidhogg in het nachtnieuws

Runescape 3 is live.

– Meer dan 238,236 goedgelovige willen graag GTA V op de PC. Wil je daar ook bij horen? Klik dan hier.

– Men wil een Final Fantasy VII: The Web Series maken. Daarom een Kickstarter en een video. Sjah…

– Microsoft over de verplichte Kinect 2.0: “Absent a new law, we don’t believe the government has the legal authority to compel us or any other company that makes products with cameras and microphones to start collecting voice and video data. We’d aggressively challenge in court any attempts to try and force us to do so.”

EarthBound is uit voor de Virtual Console op de Wii U. Een RPG die ten tijden van de SNES niet in Europa uitgekomen is. De game is uit 1995 en omdat hij hier toen nooit uitgekomen is, en een RPG is, is het populair. Ongeacht of deze goed is, of niet. Een losse Earthbound cartridge voor de Super Nintendo (de NTSC versie uiteraard) kost gemiddeld al 250 euro. Laat staat in doos met boekjes en sniffingcards. Daarom kan Nintendo er net iets meer voor vragen. Mario kan je voor 0,30 eurocent kopen, Earthbound is … weet ik niet. Bij het aanzetten van mijn Wii U om de juiste prijs te bekijken hing deze eerst, daarna was er een update vereist. Dus de prijs van hier weet ik niet, maar in de USA is hij 10 dollar, dus zal hier wel 10 euro zijn. Nintendo zegt op deze ietwat hogere prijs het volgende: “As for EarthBound, Nintendo sets prices in the Nintendo eShop and Virtual Console on a game-by-game basis. Different games will be offered at different prices.” Ik zeg dat Nintendo weet dat deze game tweedehands dik over de kop gaat met prijzen en hem daarom duurder maakt.

StarCraft 2 is jarig, dus 25% XP boost.

Agent, een PlayStation 3 exclusieve titel van Rockstar werd in 2007 aangekondigd. Daarna, nooit meer iets. Toch heeft 2K de trademark onlangs verlengt. Wie weet krijgen we ooit nog iets te zien.

– Aan het einde van het jaar komen er diverse Amiga classics naar het Android OS. Ik ben een Amiga fan, maar alsjeblieft, die games hoor je met een Arcade joystick te spelen. Niet met je vette patatvingers op een scherm.

“What you’re going to see in the final game, you’re going to see various levels of difficulty from easy mode I think up to nightmare. I don’t know if they have decided on that,” Crytek over de E3 demo van Ryse: Son of Rome die te makkelijk was.

– Star Wars Pinball komt ook naar de 3DS. En heel snel, schijnt. Geven we lekker weer aan Benji.

– Nuff said, tot morgen
xbox one

Nachtmuzak!

 • duivel

  NIET ZO WARM? het is hier wel warm.. heel erg benauwd enzo…

  duss runescape 3, LETS PLAY THAT SHIT

  nah…

 • http://i.imgur.com/Y7zwN.gif Svennusmax

  Weet je wie ook alles binnen liet en over zich heen liet komen? Juist.

  Enne, de echter reden waarom de aandelen van Nintendo met 4% gestegen zijn is omdat Chinezië de console en gamesmarkt wettelijk heeft versoepelt. En Japanland ligt zoals we allemaal wel weten naast Chinezië. Er mogen nu dus ook buitenlandse consoles aangeschaft worden door Chineziërs. De games blijven nog wel achter een communistisch filtertje zitten, maar daar hebben Chineziaten dikke peop aan.

  Dennis

  Dennis H. Reply:

  Oei, Chinezië. Straks krijgen we daar weer problemen mee 😉

  Tomatenketchup Reply:

  Dan zal dat wel de reden zijn waarom ze 10 Wii U’s meer hebben verkocht.

  gameon

  gameon Reply:

  Heb je last van het warme weer of is er een andere reden dat je vermogen tot correct spellen met sprongen is achteruit gegaan?

 • http://i.imgur.com/i6u1az9.jpg Akkarin

  Welkom terug ouwe piemelslobberaar!

 • Tammebroektijger

  Xbox one pre orders gaan dus heel hard volgens die tweet? Zal alleen in Amerika zijn, want ik weet uit een zeer betrouwbare bron dat de PS4 in Nederland ongeveer 6 à 7 keer zoveel gepreorderd is dan de Xbox One.

  Svennusmax

  Svennusmax Reply:

  VERTEL VERTEL VERTEL!