Nachtnieuws: donderdag 20 juni

20

Mensen ik heb nieuws! We gaan weer richting het weekend. Dus. Gister werd nog even op de valreep bekend dat Microsoft een U-bocht maakt wat betreft het beleid. Natuurlijk weten we allemaal dat Microsoft uiteindelijk toch wel zijn zin door zal drijven en dat die regels er wel gaan komen, alleen zal dat nu waarschijnlijk gefaseerd gaan. Daarnaast is het ook aannemelijk dat Sony hetzelfde zal gaan doen. Sony is ook niet het meeste betrouwbare bedrijf gebleken door zich niet aan hun woord te houden. Ze hebben alleen de mazzel dat alle ogen op het moment op Microsoft zijn gericht en daar maken ze gretig gebruik van om het slechte nieuws voorzichtig tussen neus en lippen door te brengen. Ook Sony zou best over een paar jaar wederom de plannen van Microsoft over kunnen gaan nemen wat betreft DRM etc. Ach, we gaan het zien. In ieder geval lijkt het er op dat de battle of the consoles rustig verder gaat en dat het alles behalve beslist is. Goede exclusives zullen nu nóg belangrijker zijn dan hiervoor en ook het prijskaartje zal doorslaggevend kunnen zijn voor vele. Goed, genoeg serieus gewauwel. Tijd voor onzin. Dit is het nachtnieuws van donderdag 20 juni.

– EA Sports is trots op de nieuwe emoties die de vechters van UFC hebben gekregen. Dus gooit EA er maar een filmpje van op internet.

– Eidos Montreal heeft vandaag bekend gemaakt dat de game Thief op alle consoles tegelijkertijd uit zal komen. De Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 en PC versie van de game zullen in 2014 gaan verschijnen. De exacte datum is echter nog niet bekend, dus lekker boeiend nieuws.

– Guild Wars roman Sea of Sorrows komt volgende week uit, zo kondigt ArenaNet vandaag aan. De game speelt zich zo’n 150 jaar voor de MMO af.

– Mad Catz onthuld hun nieuwe ‘next-gen’ fightstick. Althans next-gen… eerder prehistoric-gen als je het mij vraagt.

– Ubisoft verwacht dat de PC versie van Assassin’s Creed IV: Black Flag een aantal weken na de versies voor de consoles uitgebracht zal worden. Net als zo’n beetje elk voorgaand deel van Assassin’s Creed dus.

– Vanaf volgende week is de game Spartacus Legends verkrijgbaar op zowel Xbox Live Arcade als PlayStation Network.

– XCOM: Enemy Unknown is nu uit voor iOS. De prijs bedraagt €17,99 en hieronder een launch trailertje van de game.

– De game Baldur’s Gate: Enhanced Edition is per direct van de App Store en het eigen portaal van Beamdog. Dit vanwege contractuele problemen met de game. Maar geen nood! De game is wel gewoon nog op Steam te verkrijgen.

– Battlefield 4 zal een spectator mode bevatten en hoe het in zijn werk gaat en hoe het zal gaan worden is te zien in de video hieronder.

– De tower defense game Evilot is vanaf nu ook beschikbaar voor de iPhone en PC.

– De game WarZ zal voortaan door het even gaan als Infestation: Survivor Stories. Uitgever OP Productions heeft de naam gewijzigd om verwarring te voorkomen.

– Hey! Ken jij Ecco nog? Je weet wel, die uit de kluiten gewassen sardine die uit het water springt en dan opeens teleporteert. Dat irritante ding komt naar je 3DS. Voor de liefhebbers die de game op Sega wel eens hebben gespeeld.

– En mocht je er nou niet van kunnen slapen: Er zijn momenteel wat problemen met Xbox Live. Microsoft zegt er mee bezig te zijn en het zo snel mogelijk op te lossen. Dus je kunt weer gewoon je ogen dicht doen, je hebt geen ban te pakken.

Dat was ‘m weer. Tot uw dienst! Slaap lekker.

 • http://avatar.xboxlive.com/avatar/General%20Dripple/avatar-body.png General Dripple

  Thief komt op de Xbox 36?
  Battlefield 3 krijgt een spectator mode?

  Wanneer is jouw functioneringsgesprek?

  Svennusmax

  Svennusmax Reply:

  Zeg, doe eens niet zo onaardig!

  General Dripple

  General Dripple Reply:

  Pot, ketel.
  Herpes, hoeren.

 • Michael B.

  Zijn ze gek geworden? 18 euro voor een iOS game? Dat is toch digitaal en je kan het niet eens doorverkopen! Hier moet iets tegen gedaan worden. Iedereen schelden op twitter en facebook nu!!!!

  Dennis

  Dennis H. Reply:

  Je kan het ook gewoon niet kopen, toch? Of is dat niet voldoende?

  Michael

  Michael B. Reply:

  Dit was meer een “Xbox One” sarcastisch momentje…

  gameon

  gameon Reply:

  Ze hebben hier wel wat moeite met ironie, sarcasme, trolling en dergelijke. Misschien moet je iets doen met een speciaal lettertype? Of de zin afsluiten met “hahahah – grapje!!!”.

  General Dripple

  General Dripple Reply:

  Het niveau is hier wel…anders.
  .Ik zeg niet zwak, of dom of infantiel maar anders.
  Bijzonder! het zijn hier hele bijzondere lurkers…uh, mensen!

  Fuck it, how am I kidding. Als dit het niveau is maak ik me geen zorgen meer voor de kerstpakketten.

  duivel

  duivel Reply:

  ik lijk hier zelfs nog slim…

  General Dripple

  General Dripple Reply:

  Beste vrind, ik heb je hoger zitten als dat.

  duivel

  duivel Reply:

 • http://www.duimschroef.nl PEBKAC

  XCom op de IPad? Damnit, de lijn tussen casual en hardcore gamer was nog niet vaag genoeg…