Rayman Legends vertraagd door slechte verkoop Wii U

Rayman Legends Wii U

Ja, het is natuurlijk erg makkelijk om met een beschuldigende vinger naar anderen te wijzen terwijl ontwikkelaars beter hun hand in eigen boezem moeten steken als een game voor geen meter verkoopt. Toch mag er deze keer met recht gewezen worden naar Nintendo’s Wii U. De reden waarom Ubisoft Rayman Legends heeft uitgesteld heeft alles te maken met de ondermaatse verkoopcijfers van de Wii U. Nu kunnen we wel gaan roepen dat de Wii U geen bal aan is, maar het is wel degelijk een funky apparaat als je het mij vraagt. Natuurlijk, voor een next-gen apparaat moet je verder zoeken, maar als je een sterke Mario-game, Zelda of in de nabije toekomst een Metroid wilt spelen, dan is Wii U hét platform. Maar goed, Rayman Legends dus.

Yves Guillemot, CEO bij Ubisoft, liet weten dat ze Rayman Legends hebben uitgesteld omdat er gewoon niet genoeg Wii U’s in omloop zijn. En te weinig Wii U’s betekent nog minder verkochte exemplaren van Rayman Legends. Logisch dat de Franstalige uitgever annex ontwikkelaar ervoor kiest om de betreffende game klaar te stomen voor meerdere platformen. Dat je dan een game om die reden moet uitstellen is dan helaas het gevolg, een reden die we hier maar al te goed begrijpen.

“Rayman Legends was not going to sell enough of those games. Sometimes we have to go against the urge to get to market too fast.”

“The game is going to be fantastic, and we didn’t want those creators to wind up in a position where even after making a fantastic game, they didn’t sell well enough. We decided that we had to come out on enough machines that players can try it out on any one that they have, and give more time to both improve the game on the Wii U and create versions for the other consoles.”

Rayman Legends

Rayman Legends is dit najaar verkrijgbaar voor Xbox 360, PS3 en Wii U. Over een eventuele versie voor de PS Vita is nog geen sprake, maar gezien het feit dat Rayman Origins nu ook verkrijgbaar is voor deze handheld is die kans best aanwezig.

 • PSX

  Klinkt me meer als een reden die ze pas achteraf hebben verzonnen. Juist in een periode dat er nog weinig spellen voor de Wii U zijn, kun je veel verkopen.

  Multi-platform verkoop je natuurlijk altijd meer. Denk dat Ubisoft wilde voorkomen dat ze in het najaar een “oud” spel naar de Xbox en PS zouden brengen. Hoe dan ook, Rayman Legends belooft in ieder geval een goed spel te worden.

 • duivel

  Wii u is crap

  Tom van S.

  Tom van S. Reply:

  Serieus, als je alleen maar je ongefundeerde mening hier neer komt pleuren kan je beter weggaan. De beelden die ik van de E3 heb gezien tonen dat de nieuwe Nintendo titels er een stuk mooier uit zien dan de huidige PS3 titels.

  duivel

  duivel Reply:

  wii u is crap

  PSX Reply:

  Vast vriendjes met de beheerder van deze site. Op iedere andere website zou je al lang een ban hebben gehad (en terecht).

  Een mening geven is prima, een opmerking plaatsen is prima, maar iedere keer dezelfde opmerking plaatsen is gewoon in en in triest.

  duivel

  duivel Reply:

  een ban krijgen omdat ik gewoon elke keer mijn mening weer herhaal? ja klopt bij andere sites was ik idd al gebannd dan, maar die sites falen dan ook erg.

  JCDenton

  JCDenton Reply:

  Waarom kunnen we niet gewoon aardig tegen elkaar zijn….

  duivel

  duivel Reply:

  ik zeg alleen maar dat ik wii u crap vind, en men wilt meteen dat ik gebannd word! kan ik ook niks aan doen.

  JCDenton

  JCDenton Reply:

  Lange tenen hier.

  RPT Reply:

  Microsoft fanboy is er weer!

  gameon

  gameon Reply:

  Precies wat duivel hierboven zegt. Ook al ben ik het niet met hem eens, ik stoor me er echt niet aan dat hij dit keer op keer herhaalt. Het is meer een soort running gag. Dat jij dat niet ziet, dat jij daarom om een ban gaat lopen janken, maakt jou een enorm trieste moral fag. Je bent vast vriendjes met niemand.

  gameon

  gameon Reply:

  wii u heerst

 • http://www.facebook.com/patricksbrinks Patrick

  De wii u is zeker geen crap heb de console zelf in huis maar ik zeg ook niet dat de ps3 / xbox360 ps4/ Xboxone crap zijn. Vind elke console mooi… Zolang er maar leuke games op uit komen ik heb trouwens nog een vraag aan duivel heb jij wel een wii u? volgens mij heb jij die niet grafisch is dit zeker nextgen totaal niet eens mee dat mensen zeggen dat de wii u niet nextgen is want dat is die zeker wel alleen hebben we nog weinig titels maar daar komt wel verandering in!!

  Tomatenketchup Reply:

  Jezus, leer jij eens normaal gebruik te maken van interpunctie en hoofdletters.

  En als je zo overtuigd bent van de grafische ‘kracht’ van de Wii U besef je duidelijk niet dat er tegenwoordig veel meer mogelijk is en dat de Wii U gewoon al achter liep bij release.

  Bas Reply:

  Iedere console loopt eigenlijk standaard al achter bij de release. Dan kun je beter een pc kopen.

  Grafisch mooier is natuurlijk wel leuk, maar dat maakt een spel verder niet beter ofzo. Ik ben er trouwens wel blij mee dat de Wii U het anders aanpakt dan de Xbox One en PS4. Anders zouden we straks 3 consoles hebben die allemaal hetzelfde bieden (op wat exclusives na). Dat maakt het niet bepaald interessant. En iets als een goede/slechte console bestaat al helemaal niet.. het ligt er maar net aan waar je eigen interesse ligt.