The Division brengt portable en console samen

the division

Voor hen die echt goed hebben opgelet is dit geen nieuws meer. Nou, misschien deels. Tijdens de E3 2013 live show van Ubisoft zagen wij allen voor het eerst The Division. Persoonlijk? De winnaar van heel de E3. Want deze game zag er niet alleen geweldig uit, met oog voor detail, goede gameplay en zover we nu konden zien een geweldige wereld, nee, de game bracht ook iets dat echt next-gen is; companion gaming.

Companion gaming wil zeggen dat je niet alleen met je console aan de game kan deelnemen, maar dit ook met een mobiel platform of misschien wel gewoon je webbrowser kan doen. The Division kan dit. Deze game liet in de demo tijdens de E3 zien dat er een speler was die middels een tablet meedeed aan het gevecht dat de spelers via de console aan het houden waren. Zodra de game in de winkels ligt is er dus ook een app beschikbaar voor telefoons en tablets. Via deze app kan je de game op elk moment binnenstappen en bestuur je een drone die boven de stad vliegt.

Deze drone heeft de mogelijkheid om spelers te boosten middels buffs of om tegenstanders te verzwakken. Ook kan de drone spelers healen en tegenstanders aanwijzen die verscholen zitten achter objecten. Als de speler met tablet of mobiel genoeg acties heeft gepleegd is er ook nog een speciale missile attack beschikbaar. Overal waar deze mobiele gebruiker internet heeft kan hij of zij meedoen aan de game.

“It’s where we’re really setting the bar for next-gen games. Our companion gaming is real-time simultaneous gameplay on the tablet. You have your own persistence within the drone and have progression and skills and talents, a lot like the main game. So it’s not just a fluffy armory or an application. It’s a real game client that you can use to interact with the game itself.”

Een totaal nieuwe manier van gamen als het om deelnemen van de grote wereld gaat met een mobiel apparaat. Niet langer hoef je onderweg je game te missen. Nee, je kan in de trein gewoon meedoen met je maten thuis die klaar zijn voor de grote strijd. Een optie die nog veel meer games in de toekomst zullen krijgen. Battlefield 4 bijvoorbeeld en ook Watch_Dogs gaat werken met companion gaming. Voor jullie die tijdens de E3 niet goed hebben opgelet, hier nogmaals de video. En voor wie het wel gezien heeft ook, want het ziet er verdomd goed uit. Als dat het ook maar doet zodra het uitkomt en geen Far Cry 3 wordt.

 • monoliet

  geef iedereen een optie om een drone te besturen via de ps vita ( extra reden om er een te kopen )een tactisch overzicht .+ optie om 1 x een smookscreen of dergelijke om de 15 min te gebruiken of om de map onmiddellijk op de vita te laten zien = je horloge .

 • http://i.imgur.com/Y7zwN.gif Svennusmax

  Ook dit spel ga ik spelen tot mijn anus bloedt. Dat dat even duidelijk is.

  JCDenton

  JCDenton Reply:

  Volgens mij bloedt jouw anus standaard door het jaren oude frituurvet wat je gebruikt om je “eten” klaar te maken in die vreetschuur van je.

  Svennusmax

  Svennusmax Reply:

  Dat staat hier helemaal los van, ongeacht hoeveel gelijk je hebt.

 • http://inthegame.nl Dennis H.

  Echt, het blijft er indrukwekkend uitzien.

 • http://inthegame.nl wildi258

  ziet er goed uit in de gaten houden

 • http://inthegame.nl Wknight555

  Must buy for me.

 • http://inthegame.nl JustB

  Dit gaat echt een geweldige game worden!! :)