Uplay is gehacked

uplay

Het online systeem van Ubisoft, Uplay, is het doelwit geworden van hackers. Met de hack-aanval hebben de daders de gebruikersnamen en wachtwoorden in handen weten te krijgen. In een reactie laat Ubisoft weten dat gebruikers het beste hun wachtwoord kunnen veranderen. Het is echter niet de eerste keer dat Uplay het doelwit is van hackers. Ongeveer een jaar geleden was er ook al een hack-aanval op Uplay gedaan. Destijds kon de hacker door een lek in de website de gegevens in de computers van gebruikers bekijken.

In een veiligheid update dat gepost is op het Uplay forum laat Ubisoft weten dat mensen het beste hun wachtwoord kunnen veranderen. Zowel voor Uplay als voor elke andere site waarvan het wachtwoord lijkt op het wachtwoord dat men bij Uplay had ingesteld. Naast het bericht op het forum zijn gebruikers ook gemaild met het dringende verzoek hun wachtwoord zo snel mogelijk te veranderen.

“We recently found that one of our Web sites was exploited to gain unauthorized access to some of our online systems,” the statement from Ubisoft reads. We instantly took steps to close off this access, to begin a thorough investigation with relevant authorities, internal and external security experts, and to start restoring the integrity of any compromised systems. During this process, we learned that data was illegally accessed from our account database, including user names, email addresses and encrypted passwords. No personal payment information is stored with Ubisoft, meaning your debit/credit card information was safe from this intrusion. As a result, we are recommending you to change your password by clicking this link. Out of an abundance of caution, we also recommend that you change your password on any other Web site or service where you use the same or a similar password.”

Uplay hacker

 • duivel

  jah godverdomme, moet ik een nieuw wachtwoord verzinne, naja bedankt voor het melden patrick

  duivel

  duivel Reply:

  Ja of ik pas het niet aan, weet niet hoe…

  gameon

  gameon Reply:

  Heb je geen mail gehad?
  Anders deze link? http://tinyurl.com/o6ybq39

  Stijn B Reply:

  Dit was een behulpzame post +1

  General Dripple

  General Dripple Reply:

  Je snapt toch wel dat je door die link inlogt op een spiegel site van Gameon?

  gameon

  gameon Reply:

  Nee hoor, en dat invoeren van je credit card gegevens dient puur ter identificatie. Daar doe ik …euh.. Ubisoft niets mee.

  duivel

  duivel Reply:

  oh idd ik heb inderdaad een e-mail, maar dit is pas binnen gekomen nadat ik was ingelogd op uplay, beetje raar. maar bedankt.

 • http://inthegame.nl RIEKZIE

  Had ook al een mail gehad maar wist niet als ik die serieus moet nemen, want kreeg hem op mijn mail adres die NIET gebruikt was op de Ubiplay account. maar goed heb het maar voor de zekerheid aangepast.

 • http://inthegame.nl yannickvanloon

  Gelijk ff me Uplay ww veranderen

 • http://inthegame.nl Geestig

  Ik dacht dat t zo’n ”wachtwoord scam” mail was. Maar toch maar fftjes mn wachtwoord veranderd. Thanks iTG!

  Tomatenketchup Reply:

  Daar kom je heel makkelijk achter door te kijken of er een link in staat. Zo niet, dan is het sowieso geen fishing. Als er wel een link in staat moet je voordat je er op klikt controleren waar de link naartoe leidt. Kijk hier goed naar, zodra je op een foute link klikt ben je al de lul. Helemaal als je geen beveiliging op je pc hebt staan.