Voormalig Eidos Montreal baas dient ontslag in

Eidos Montreal

Je kent het gezegde wel… Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Dit lijkt nu ook op te gaan voor het ontslag nemen in de game industrie, want waar begin deze maand Don Mattrick besloot zijn ontslag in te dienen omdat hij een overstap van Microsoft naar Zynga wel een goed plan voor zijn toch al rijkelijk gevulde portemonnee vond, is het nu de beurt aan Stephane D’Astous. Een naam die wellicht iets minder snel een lampje doet branden dan Don Mattrick waar we het eerder over hadden. Om je geheugen even op te frissen; Stephane D’Astous is inmiddels voormalig hoofd van Eidos Montreal.

De officiële reden van de plotselinge separatie tussen beide partijen zijn ‘onoverbrugbare verschillen’ tussen Stephane D’Astous en Eidos Montreal. In een interview verklaarde hij dat hij het niet eens was met de manier waarop Eidos Montreal werd geleid. Door grote verschuivingen binnen Square Enix van afgelopen maand bleef Eidos Montreal achter met veelal mobiele en tablet games. Hierdoor kreeg ook Stephane D’Astous een andere functie binnen het bedrijf. In het eerder genoemde interview noemde D’Astous dat onder andere het gebrek aan leiderschap, het gebrek aan moed en de slechte communicatie er voor hebben gezorgd dat Stephane D’Astous deze beslissing heeft moeten nemen.


“Since last year’s financial short-coming performance of Square Enix Europe, we (HQ London and GM Eidos-Montreal) have had growing and divergent opinions on what needed to be done to correct the situation,” D’Astous said in a statement.

“The lack of leadership, lack of courage and the lack of communication were so evident, that I wasn’t able to conduct my job correctly. I realised that our differences were irreconcilable, and that the best decision was unfortunately to part ways.”

Eidos Montreal is bekend van games als Deus Ex: Human Revolution, de multiplayer mode van Tomb Raider en de laatste game van de hand van Eidos Montreal was Deus Ex: Human Revolution. Ook werkt de studio momenteel aan Thief. Ondanks het plotselinge vertrek van D’Astous en de recente verschuivingen binnen het bedrijf is Eidos Montreal nog steeds bezig met het ontwikkelen van Thief, welke in 2014 uit zal gaan komen.

Stephane D'Astous

  • http://inthegame.nl yannickvanloon

    Ik wil Thief nog wel spelen, dus gelukkig zet de ontwikkeling door! :)