Xbox One demo’s draaide tijdens E3 2013 op PC’s

Microsoft Xbox One E3 2013 fuck up

De Xbox One stal – zeker voor mij – tijden de E3 2013 de show. Microsoft liet de meest boeiende games zien tijdens hun live show. Sowieso toonde ze meer gameplay dan Sony die vooral met wat CGI-trailer het toneel op kwam en enkel met tweedehands games de handen echt op elkaar kreeg. Microsoft niet. Die deed dat ook met Killer Instinct en Dead Rising 3 bijvoorbeeld. Tijdens de E3 konden mensen op de vloer ook aan de slag met de Xbox One. Of liever gezegd; met de Xbox One controller.

Stel je voor dat je aan het spelen bent op de E3 2013, met een Xbox One controller een Xbox One game aan het doen bent. Dan ga je er toch keihard vanuit dat je op een Xbox One aan het spelen bent. Toch? Niet dus. Tijdens de E3 stonden er geen X1’s in de kastjes onder de TV’s, maar gewoon PC’s! Hewlett Packard computers met een NVidia GTX 700 er in. Eén van de bezoekers kreeg het overigens voor elkaar om een game te laten crashen en deze knalde terug naar Windows 7. Windows 7? Niet eens Windows 8? Nope, Windows 7. Waarom Microsoft geen X1’s had staan onder de televisies maar PC’s is niet bekend. De kans is groot dat de hardware van de nieuwste consoles toch nog niet helemaal 100% definitief is. Of misschien zijn er nog problemen mee. De kans bestaat natuurlijk ook dat er geen internet op de beurs was, en dan kan je überhaupt niet spelen. Hoe dan ook; MS fucked up. En dat is spijtig, maar waar.

xbox one e3 2013 pc - 1 (2)

xbox one e3 2013 pc - 1

 • http://inthegame.nl Nick R.

  Dat is altijd zo.. de echte consoles gaan pas drie maanden van te voren in productie. Dus de demo’s nu lopen op custom pc’s is geen hele rare verschijning hoor.

  Johan Faas Reply:

  Bullshit, de demos lopen normaal gesproken op devkits, zoals Sony ook weer heeft gedaan deze E3, wat in feite een custom PC is die is ingesteld op het vermogen van de console, maar deze Xbone PC’s zijn veel sterker dan de console zelf, met zelfs een liquid cooling system eringebouwd. Dit zou gewoon verboden moeten zijn.

  Nick

  Nick R. Reply:

  Drama queen…

  Johan Faas Reply:

  Topreactie, goede argumenten ook.

  Nick

  Nick R. Reply:

  Aangezien de xbox van microsoft is vind ik het niet gek dat ze op pc’s staan. En tja als je je perco zo verneukt heb moet je toch wat. Alsof al die verkooers van wat dan ook ooit de waarheid vertellen?

  Opslag Medium

  Opslag Medium Reply:

  Even kijken hoor, hij vind dat de demo’s altijd op PC draaien, jij vindt dat bullshit omdat ze altijd op PC draaien en dat dat heel normaal is en verboden moet worden omdat er een specifieke koeltechniek (goed dat je dat ziet op die foto trouwens, de rest van de wereld had niet eens door dat er PC’s stonden en jij ziet zelfs wat erin zit) gebruikt wordt. Duidelijk.

  jesuisrojhat

  jesuisrojhat Reply:

  Volgens mij wist je ook niet dat devkits gewoon pc’s zijn… En het architectuur van de ps4 en de xbone is vergelijkbaar van een pc. Dus lijkt me ook heel erg logisch dat zij een pc gebruiken om de spellen te demonstreren.

 • http://inthegame.nl MightyMostert

  Seieus na de eerste zin van het nieuws item haakte ik al af :p Zo sterk vond ik de live show niet.
  Vaak viel het geluid weg of starte de game niet op. Kwam er geklaag uit het publiek… best typerend voor MS.

  De games die getoond werden waren zeker van hoge kwaliteit, maar een Killer Instinct heeft meer nostalgische waarde dan dat ik werkelijk op een nieuw deel zit te wachten.
  De console met zijn DRM en meekijk gebeuren. De verplichting van internet en camera aanschaf.

  Dat de games dan ook nog eens draaide op een dikke PC is eigenlijk niet zo verassend.
  Waarschijnlijk meer om de stabiliteit te garanderen en de graphics net even die hogere effecten boest te geven voor het wow effect.
  Doet Sony ook ondanks dit niet met CGI gedaan werd hoor. Killzone Shadow Fall was gewoon gameplay net zoals Watchdogs, Destiny en Infamous.

  Maar goed… Mensen moeten zelf weten wat ze spelen en kopen… ik hou het iig bij Sony