Nieuwste Denuvo anti-tamper software gekraakt

Nier: Automata

Het is zover. De nieuwste versie van Denuvo is gekraakt. Dit keer betreft het de game NieR: Automata van Square Enix en PlatinumGames.

NieR: Automata is dan ook een van de meeste gewilde games sinds zijn release op 17 Maart. Het spel heeft al meer dan 300.000 exemplaren op Steam verkocht in de kleine 2 maanden dat het beschikbaar is. De game staat bekend om zijn vloeiende gameplay en meeslepend verhaal, de game heeft zelfs in deze korte tijd een cult ontwikkeld die zich bezighoud met de diepere elementen in het spel.

Voor de lezers die niet weten wat Denuvo nou eigenlijk is:

Denuvo is een Anti-tamper software dat is een Engelse term voor software die het hackers moeilijker maakt om de software te kraken. Wat Denuvo anders maakt dan andere Anti-tamper software is dat het gebruik maakt van DRM (digital rights management). Dit betekent dat de gegevens van de koper van een programma constant gecodeerd en gedecodeerd worden. Deze constante verandering in code maakt het moeilijk voor hackers om software illegaal af te spelen.

Sinds de bekend making van Denuvo in 2014 zijn er alleen maar negatieve reacties op geweest. Het was volgers kopers niet de juiste oplossing voor het toenemend illegale software probleem. Verder lijden games onder de bescherming van Denuvo vaak aan performance problemen waardoor de hoeveelheid kritiek alleen maar toeneemt.

Als reactie op de crack heeft Square Enix z.s.m. een patch uitgebracht die het beveiligingsgat zou moeten dichten, helaas betekent dit wel dat de oudere versies die al online staan gewoon gespeeld kunnen worden.
Naast NieR: Automata maken ook andere nieuwe games gebruik van de nieuwste anti-tamper software. Dit betekent dus dat het slechtst een kwestie van tijd is voordat deze games ook gekraakt kunnen worden.

Denuvo heeft nog geen reactie gegeven op deze doorbraak.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek