Nintendo aandelen zakken in waarde na Super Mario Run

Na de release van Super Mario Run van gister, zakte de waarde van de Nintendo aandelen met zo’n 5 procent. Dat kost het bedrijf in totaal een flink bedrag. Tegen de tijd dat de Tokyo beurs dichtging, waren de aandelen een klein beetje hersteld. De dag eindigde met een daling van 4 procent voor Nintendo.

Dit gebeurde allemaal ondanks het feit dat Super Mario Run de nummer 1 plek op de Apple’sfree games chart haalde in vele grote markten binnen een paar uur van de release. Deskundigen zeggen dat de game zo’n 30 miljoen downloads zal halen in de eerste maand. Dat zou 60 miljoen dollar moeten opleveren. Super Mario Run zou zelfs een van de meest populaire smartphone games aller tijden kunnen worden.

Daarom is de negatieve reacties van investeerders een raadsel. Het zou kunnen dat de premium prijs van de game spelers en investeerders afschrikt. De game is gratis maar bevat dan maar 3 korte levels. Om de volledige game te unlocken, zullen spelers zo’n 10 dollar uit moeten geven. Zelfs de volledige versie van de game is vrij kort. Daarnaast is de game alleen nog maar beschikbaar op iOS platforms. Een Android release komt in 2017. Wanneer is niet duidelijk, er is namelijk nog geen release date bekend.

Super Mario Run Nintendo

Een tweede minpuntje is dat de game een constante internet verbinding vereist. Daardoor kun je de game niet overal spelen. Dat is voor een mobile game natuurlijk een belangrijke factor. Super Mario Run is ook niet beschikbaar in China, een van de grootste mobile game markten ter wereld.

Nintendo aandelen zakten al eerder in waarde na de aankondiging van de Switch. De aankomende gaming platform zorgde voor een daling van 6.5 procent. Aan het einde van de beurs stond de daling op 6 procent. Dit omdat veel investeerders denken dat de Nintendo Switch moeite zal hebben om een groot publiek te bereiken.

 

 

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek