Nintendo benoemt nieuwe directeur

Nintendo

Toen een aantal maanden geleden bekend werd gemaakt dat Saturo Iwata overleden was sloeg de schrik er aardig in. Nintendo moet echter door en heeft vandaag een nieuwe directeur benoemd welke de taken van Iwata gaat overnemen. Het stokje wordt overgegeven naar een oude bekende.

Nog niet zo heel lang geleden kwam het nieuws binnen dat Saturo Iwata overleden was, redelijk uit het niets want hoewel we wisten dat hij in behandeling was tegen een vreselijke ziekte waren de berichten die daarop volgde dat het de goeie kant op ging. Iwata liet met zijn overlijden veel dingen na aan Nintendo en de koers die Nintendo gaat lopen de aankomende jaren zullen zeker door hem zijn uitgelegd nog. Nintendo moest echter een nieuwe directeur benoemen welke de taken van Iwata zou gaan overnemen en vandaag is bekend gemaakt dat dit Tatsumi Kimishima gaat worden. Kimishima heeft een aantal jaar al de Amerikaanse tak van Nintendo onder zijn hoede gehad. Ook is hij begonnen in 2000 bij de Pokemon Company als directeur. Kimishima is slechts de tweede persoon in de geschiedenis van Nintendo welke niet uit de Yamauchi-familie komt en dat is een teken dat er veel vertrouwen is in deze persoon. Er zijn in de geschiedenis van Nintendo slechts vijf directeuren geweest en drie daarvan kwamen uit de eigen familie.

Kimishima

Zoals al in het artikel gezegd zou je de aankomende jaren nog niet veel zien van een ander Nintendo welke niet de visie heeft van Iwata. De NX komt er namelijk rap aan en ook plannen voor mobiel zijn al uitgestippeld. Het is wel interessant om te zien wat Nintendo gaat doen als al deze plannen op de markt zijn gekomen en of ze een andere koers gaan varen of toch vasthouden aan wat nu is uitgestippeld. Naast dit nieuws krijgt Miyamoto er nog een titel bij en deze is “Creative Fellow”, ja echt, dit verzinnen we niet.

Ben jij benieuwd hoe Nintendo het gaat doen aankomende jaren? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek