Nintendo beschuldigd van het illegaal weigeren van terugbetalingen

nintendo direct

Nintendo Europe is recentelijk beschuldigd van het breken van Europese wetten. Dit doordat Nintendo zijn gebruikers niet toestaat om pre-ordered games te cancellen, en hiervoor een terugbetaling te ontvangen.

The Norwegian Consumer Council beschuldigd Nintendo ervan de ergste overtreder te zijn van zeven verschillende grote uitgevers van video games. Indien je een game wilt pre-orderen in de eShop staat er vooraf aangegeven dat al je aankopen definitief zijn. Vanaf dat punt kunnen consumenten zich dus niet meer bedenken. The Norwegian Consumer Council geeft hierop aan dat dit illegale praktijken zijn. Klanten hebben ten alle tijden recht om zich te bedenken en de koop te ontbinden. Hieraan voegen zij onderstaand commentaar toe:

“The video game industry uses incentives such as exclusive in-game content or other rewards in order to encourage consumers to pre-order games. However, pre-ordering could result in paying a lot of money for a product that turns out to be a disappointment. For most digital video game platforms, there are no possibilities to get your money back after the release date,”

De raad geeft hier aan dat de video game industrie stimulanten gebruikt als exclusieve in-game content en andere beloningen. Zij hopen consumenten hiermee te activeren om games te pre-orderen. Dit kan echter resulteren in consumenten die veel betalen voor een game die uiteindelijk flink teleurstelt. Voor de meeste digitale video game platforms zijn er geen mogelijkheden om je geld terug te krijgen na de release datum van de game.

Advies

Het advies van the Norwegian Consumer Council luidt dan ook dat consumenten ten alle tijden voorzichtig moeten zijn met hun aankopen. Ze proberen consumenten zoveel mogelijk van het idee van pre-orderen af te brengen. Zij adviseren alleen een game te pre-orderen indien je echt honderd procent zeker bent dat je deze game ook leuk gaat vinden.

Nintendo heeft tot op heden nog niet gereageerd op bovenstaand bericht. 

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek